maanantai 14. lokakuuta 2013

Barffausta



Tätä on nyt siis jo kokeiltu, barffausta eli raakaruokintaa, tosin teollisten märkä- ja kuivaruokien ohella. Ostin Mustista ja Mirristä pakastepötköissä Maukas-merkkistä broilerin ja kalkkunan jauhelihaa joka sisältää myös luut, jotta pentu saa riittävästi kalsiumia ja lisäksi myös kivipiiraa (lihasmaha eli kivipiira on lintujen mahalaukun taempi osa, jossa ruoan hienontaminen pääasiassa tapahtuu).
Broilerin jauheliha, sis. luut
Myyjä neuvoi sulattamaan pötköjä n. 30 min, jonka jälkeen ne on helppo paloitella terävällä(!) veitsellä "kolikoiksi", jotka sitten pakkasin Minigripin mini-kokoisiin pusseihin. Jaoin 500g pötkön 10 osaan eli 50g lihaa/pussi. Edullistakin tämä on, jos ajatellaan, että jauheliha pötkö maksoi 2,20€ ja sain siitä kymmenen ateriaa!
Kalkkunan jauheliha, sis. luut
Tarjosin lihan kissalle huoneenlämpöisenä, sulatin mikrossa sulatusteholla varovasti ettei ehdi kypsyä. Sekaan lisäsin vielä kermaviiliä, jotta olisi tutumpaa. Keitettyä seiti-kermaviili sekoitusta on saanut jo nimittäin kasvattajan luona.
Broilerin kivipiira
Hyvällä menestyksellä olen tarjonnut raakaa 1-2 kertaa päivässä näin alkuun, että vatsa tottuu. Mitään ripulointia Mochalla ei ole koko kotiutumisaikana onneksi ollutkaan. Uloste tosin on muuttunut vaaleammaksi, eikä haise miltään, hyvä siis! Seuraavaksi on tarkoitus kokeilla myös broilerin kauloja, niissä on sitten enemmän töitä myös hampaille.
Broilerin kaulat
Ja tältä osin myös isot kiitokset hyvästä kissablogista Piiville! Erityismaininta, nimittäin Pikkupedot blogista löytyy kattavaa tietoa kissan luonnonmukaisesta ruokinnasta ja barffauksesta! Suosittelen läpi lukaisua kaikille kissanomistajille, jotka haluavat edistää kissojensa hyvinvointia. 

Ja kukapa ei haluaisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti