maanantai 16. kesäkuuta 2014

Vänttiset!

Ostin Mochalle viime joulukuussa säädettävät perusvaljaat ensimmäisiksi valjaiksi, jotka sopivat pennulle ja hoikalle aikuiselle. Nyt ne periytyivät sopivasti Milolle, sillä kävin ostamassa Mochalle Arja Vänttisen nahkavaljaat:


Mochan olisi saanut ottaa mukaan Mustiin ja Mirriin sovittamaan valjaita, että tulisi varmasti oikean kokoiset, mutta valitsin randomilla M-kokoiset ja tylsästi mustat. Samalla piti tietysti ostaa taluttimeksi varmasti kaikille tuttu Flexi. Niistä valikoitui 3m mittainen ja alle 8kg lemmikille tarkoitettu kissan Flexi. Värejä oli vaikka kuinka, mutta päädyin ostamaan valjaille kaveriksi ihan perus mustan.

Valjaiden sisäänajoa

Ulkoilu on muuttunut rohkeammaksi nyt kesän myötä, joten tämä oli ehdoton ostos. Mocha selkeästi viihtyi näissä valjaissa edellisiä paremmin, uskon sen johtuvan siitä, ettei tässä mallissa kaularemmi ole pantamainen ja kuristava, joten kissallakin on vapaampi olo liikkua. Vänttisiä saa itseasiassa vaikka minkä värisinä ja harkitsin jotain värikästäkin, mutta Mustin ja Mirrin värivalikoima rajoittui neljään eri väriin ja on poistuva tuote, koska myyvät nyt tätä omaa valjasmerkkiään:


Vänttisiä saa tilattua myös mittatilauksena ja nelos kategorian kissoille suositellaankin valjaat mittatilaustyönä, sillä valjaissa voi säätää ainoastaan rinnanympärystä. Kaulaosaa ei pysty säätämään ja siksi on tärkeää, että valjaat ovat oikean kokoiset, jotta kissa ei pääse valjaista karkuun, ainakaan helposti...

Juhannusruusun juurella on hyvä tähyillä uusissa pukimissa

Vänttisen valjaat Fb- sivuilla on usein tarjouksia, valjaat voi saada jopa 10€, joten kannattaa käydä kurkkaamassa sivustoa. Sieltä löytyy valjaita uutuusväreissä ja myös muutakin kivaa kissa-aiheista härpäkettä, ellei sitä löydy jo tarpeeksi muutenkin :)

11 kommenttia:

  1. Jaahas nyt Musti sitten korvasi Vänttiset kokonaan noilla omilla valjaillaan. Olen edelleen sitä mieltä että tosi törkeää toimintaa Mustilta. Tekisi ihan mieli boikotoida kyseistä ketjua tuosta hyvästä!

    Mutta ihana kuulla että hankit Mochalle ne aidot ja oikeat Vänttiset. :) Nuo mustat sopii tosi hyvin Mochan väritykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä itsekään ole ilahtunut M&M tavasta kopioida jonkun toisen hyvä idea omaksi hyödykseen... Senpä takia ostinkin ne ihan aidot ja oikeat Vänttiset, jotka ovat kotimaista käsityötä ja sitä tukee mielellään!

      Munkin mielestä mustat sopivat parhaiten Mochalle, mielessä kävi turkoositkin, mutta musta oli kuitenkin Mochalle paras!

      Poista
    2. Samaa mieltä teidän kanssa tosta kopioinnista. Törkeää ja boikotoisin liikettä, mutta joskus siellä joutuu käymään jos ei tilaa kaikkea zooplussalta.

      Poista
    3. Mustia ja Mirria en juurikaan käytä, tosta hyvästä en enää sitäkään. Ja taidankin kesän kunniaksi tilata suoraan Arjalta Nilssonille mittatilausvaljaat, kaappiin roikkumaan ;) Meillä ei ole innokkaita ulkoilijoita....

      Poista
    4. Pauliina: Meillä tilataan ruoat pääasiassa Zooplussalta, mutta tarvikkeita Peten koiratarvikkeesta ja joskus harvoin jotain M&M:stä, kuten viimeksi tuo Litter Locker II. Nyt jälkikäteen tietty harmittaa etten hommannut valjaita suoraan Arjalta...

      Taru: Saattaapi olla, että Nilsson innostuu valjastelusta, kunhan saa mukavat Vänttiset päälleen :)

      Poista
  2. Tyylikkäät nuo mustat :) On kyllä tyhmää kun Vänttisiä tollain kopioidaan.. Aidot on parhaat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustat kyllä kieltämättä taitavat sopia Mochalle parhaiten :) Täytyy pohtia mitkä olisivat Milolle ne parhaimman väriset, niiden aika on tosin vasta ensi keväänä... Ja ilman muuta silloinkin ostetaan vain ne aidot ja oikeat Vänttiset!

      Poista
  3. Musta on oikein hyvä valjaiden väri! :)

    Kopioiminen on vähintäänkin törkeää. Hämmästyttävintä on se, että aidot Vänttiset saa mittatilauksenakin halvemmalla, jopa postikuluineen. Veikkaan, että kopiovaljaissa on melkoinen kate.

    Meillä on taluttimena Flexi long, jossa on 8 metriä pitkä naru. Välillä kaipaisin vieläkin pidempää piuhaa, että kissa pääsee ottamaan pidempiä spurtteja valjaslenkillä. Silti eniten tuossa omassa Flexissäni harmittaa sen väri, punainen! Pitäisi olla neutraali musta, se olisi siistimmän värinen valokuvissakin. Vielä ei turhamaisuus ole päässyt voitolle, vaikka olenkin jo hypistellyt mustia Flexejä.

    Siispä sanoisin, että erinomainen värivalinta! Jos kolmemetrinen naru alkaa tuntua lyhyeltä, niin kannattaa suosiolla ostaa se kahdeksanmetrinen seuraavaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta toimii aina :)

      Totta, että Vänttiset saa postikuluineen halvemmalla kuin nuo jotka ostin. Tosin sain ne vanhalla hinnalla, että taisin maksaa vain muutaman euron enemmän.

      Itse asiassa luulin, että Flexissä 3 metriä riittäisi, mutta on jo nyt alkanut tuntua lyhyeltä... En muuten edes tiennyt, että niitä saa noinkin pitkällä narulla, hieno juttu. Sellainen siis seuraavaksi!

      Poista
  4. Tuo oli ihana kuulla, että Vänttisten kanssa kisullakin on kivempi! Noralle on jäänyt flexistä traumat ja ajattelin sen kohdistuvan vain tietynlaiseen flexiin, mutta tässä yksi päivä harjoitellessamme se pelkäsi myös meidän toista, erilaista, flexiä. Valjaat päälle saatuaan se kipittää sängyn alle tai muuhun tiukkaan paikkaan, etten saa sitä kiinni. Ajattelin nyt tosissaan tilata ne Vänttiset, jospa kokonaan uusi valjasmalli ja siihen mukaan ostettava perushihna auttaisi pelon voittamisessa. :) Tosi inhottavaa M&M'ltä kopioida oma versio Vänttisistä, ne ei edes näytä yhtä mukavilta ja hintakin on kalliimpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Noraa, jospa Vänttiset saisivat nauttimaan ulkoilusta enemmän. Arja's Art-sivustolla oli uutuuksissa myytävänä valjaisiin sopiva naru: http://personal.inet.fi/yritys/arjasart/kkuutuus.html
      Käy kurkkaamassa, hinta ei ainakaan päätä huimaa!

      Kävin hipelöimässä samalla noita M&M:n "omia" valjaita ja vaikka ovatkin nahkaa, ovat jotenkin muovisen ja kovan tuntuiset, ihan erilaiset kuin aidot. Sitä paitsi tuo vatsaremmin pää jää roikkumaan pitkin maata, en ostaisi...

      Poista