lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kissan"hiekkaa"

Mua on alkanut tympimään savipohjaisen microhiekan vauvatalkintuoksuinen hiekka niin, että laitoin ne eteen päin, hajuttomat vielä jäivät. Myöskin microhiekan hajunpitävyyteen olen pettynyt nyt kun kaksi kollia on taloudessa. Ja pissapaakutkin ovat aivan hervottoman kokoisia, joten tämä lähti meille testiin Siilinjärven kissanäyttelystä:

40L=18kg näyttelytarjouksena vain 25€!

Tämä ÖkoPlus on siis puupohjainen kissan"hiekka", joka ei siis ole hiekkaa nähnytkään eli on tosi asiassa pelkkää puuta, mutta ei kuitenkaan pellettiä vaan sellaista murumaista. Sen takia onkin todella kevyttä, joten kilot eivät kerro määrää verrattuna savipohjaisiin hiekkoihin. Tutkin jo aikaisemmin mielipiteitä tästä hiekasta ja se onkin saanut erittäin hyvää palautetta useimmilta, kaikki vannovat tämän hajunsitovuuteen ja se onkin nyt the main thing! Vaikkakin kuulema kulkeutuu tassuissa ympäri taloa, kun on niin kevyttä. Imuroidaan siis enemmän :) Nesteensitomiskyky on tässä tuotteessa 700%, kun taas hyvissä microhiekoissa se on vaihtelevasti 300-400%. Suurin 40l säkki riittää Mochalle ja Milolle arviolta n. 3kk eli on myös todella edullista.

Tämä on myös ekotuote eli 100% maatuva, joten ÖkoPlussan voi hävittää biojätteeseen, riippuen tietenkin taloyhtiön jätteenkeräys määräyksistä, mutta lähinnä omaan kompostiin tai kuivikekäymälään. Jotkut laittavat tätä vessanpönttöönkin, mutta vain paakku kerrallaan. Ainakin kakkakikkareet voi huoletta vetää vessasta. Näin ainakin neuvotaan: "Cat's Best Ökö Plus sisältää luonnollisia kuituja - tästä syystä voit huuhtoa jätökset pelletteineen alas vessanpöntöstä aivan kuten tavallisen vessapaperin!"

Laitoin nyt aluksi tätä vain toiseen vessaan ja jos ei kelpaa niin täytyy varmaan sekoittaa microhiekkaa tähän joukkoon ja totutella sillä tavalla. Todistetusti ainakin Mocha tykkää käyttää puuhiekkavessaa. Olenkin paakut yksi kerrallaan vetänyt vessasta, kunhan ensin vähän aikaa pehmenevät vedessä, vähänkö kätevää! Eikä haise!!! Taitaa Litter locker jäädä tarpeettomaksi, jos tämä oikeasti toimii!

Onko lukijoiden kissatalouksissa testattu ÖkoPlussaa?

10 kommenttia:

  1. Meillä nykyään käytössä kokonaan Ökö plus, eikä vaihtoon mene jollei sitten jonkun noiden terveys kärsi siitä. Teinkin siitä jutun viime kuussa:
    http://triomiumau.blogspot.fi/2014/06/vessajuttujen-paivitysta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin lukemassa jutun, oli kiva lukea lukijoiden kommentteja. Täällä ollaan oltu hurjan tyytyväisiä Öko Plussaan kaikin puolin!

      Poista
  2. Meille tuli aikoinaan Helgen ja Toivon mukana Ökoplussaa, kun olivat siihen kasvattajalla tottuneet. Silloin oli elossa vielä vanha 16-vuotias Kalle, joka oli koko elämänsä käyttänyt savipohjaista hiekkaa ja viimeiset viitisen vuotta mikrohiekkaa. Laitoin siis Ökoplussaa omaan, uuteen laatikkoon, mutta Kalle-vanhukselle tuttuihin laatikoihin jäi mikrohiekka: ei kuudentoista vuoden jälkeen yhtäkkiä voi kokonaan vaihtaa vanhuksen vessoihin ihan toisenlaista materiaalia, varsinkin kun Kalle vielä sairasti munuaisten vajaatoimintaa.

    Niinpä siinä sitten kävi, että se Ökoplus-laatikko jäi lähes kokonaan käyttämättä, kun kissat itse valitsivat mikrohiekan.

    Hajustettuja hiekkoja en ole koskaan voinut sietää. Meillä siis käytössä hajustamaton mikrohiekka, nykyään pahvipakkauksessa myytävä Compact Care Premium, joka pölisee huomattavasti vähemmän kuin halvempi saman hiekan perusversio. Paakut ovat tiiviitä ja pysyvät hyvin kasassa. Tämä ollut käytössä nyt vähän aikaa, ja kuudesta hiekkalaatikosta vasta kahdessa on kokonaan Premium-hiekkaa. (Kuusi laatikkoa = yksi iso ja kaksi tavallista laatikkoa sisällä, yksi laatikko terassilla, kaksi häkissä.)

    Mieli tekisi kokeilla joskus uudestaan Ökoplussaa, se kun olisi miellyttävän tuoksuinen ja helppo hävittää. Jotenkin inhottaa ajatus maatuvan jätteen viennistä kaatopaikalle. Jos Ökoplus ei kelpaa, niin sille on tarjolla uusi elämä kompostikuivikkeena. Pitäisiköhän hankkia säkki…?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan sitä voi kokeilla ;) Ihanaa kun voi vain heittää kaikki jätökset ja paakut vessanpönttöön, eikä haise yhtään!

      Poista
  3. Mielenkiintoista :) Olen kuullut, että jotkut vannovat tämän nimeen. Meillä käytössä Compact Care Crystal blend, joks on miedosti hajustettu. Olen ollut tähän tyytyväinen, mutta meillä onkin kaikki kissat leikattuja :) Ostan tätä aina isossa erässä eli 8 säkkiä 100€. Se kestää meillä kahdessa laatikossa n. puoli vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyseisen tuotteen puolella tähän kokeiluun saakka katsotaan kuinka kauan tätä Öko Plus autuutta kestää, mutta olen ollut todella tyytyväinen! Ökon 40l säkin kestosta en osaa vielä sanoa, mutta ehkäpä postaan asiasta kunhan sekin selviää ja kerron lisää sen hetkisistä kissanhiekka tunnelmista :)

      Poista
  4. Meillä oli ennen, kun asuttiin lähempänä eläinkauppaa, käytössä ÖköPlus. Tykättiin siitä. Nykyään saadaan vaan rautakaupan pellettiä, mutta käyhän siinäkin kun hätä yllättää ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rautakaupan pelletti on todella edullista, mutta se ei paakkuunnu niin kuin Öko Plus. Meillä tykätään paakuista :) Ja saahan Öko Plussaa tilaamalla suoraan kotiovelle Zooplussasta 10€ edullisemmin kuin esim. Mustista&Mirristä!

      Poista
  5. Mulla on käytössä sekä savipohjaista mikrohiekkaa, mutta yhdessä jumbovessassa Ökoa, josta olen kyllä tykännyt. Vaihtaisin Ökoon varmaan kokonaan, mutta melko suuren kissojen vaihtuvuuden (toimin siis ensikotina kodittomille kissoille, kirjoitan toisen ensikodin kanssa siitä blogiakin ;) ) takia pidän myös mikrohiekkaa käytössä.
    Saa kukin sit käyttää mistä tykkää eniten, ja hyvässä lykyssä oppii käyttämään useampaa hiekkalaatua.

    Mut niin! Edullisempaan versioon (Zooplussan Tigerino Ecoverde) nähden Öko on mun mielestä vähän parempaa. Paakut ja hajut tuntuu pitävän vähän paremmin. Ympäriinsä kulkeutuva puusilppu ei myöskään ole läheskään niin hermoihin käyvää kuin pikkupikkupikku-savikikkareet.
    Tykkään kans ekologisuudesta, tuntuu aina kamalalta viedä isoja roskapussillisia savipaakkuja roskikseen! Ökoa en ole ikinä edes koittanut vetää vessasta, mutta lykännyt biojätteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin myös Zooplussan muutakin ekohiekka tarjontaa ja ainakin Golden Pine oli saanut hyviä arvosteluja, sitä saattaisin joku kerta testatakin. Menee hinnaltaan kuitenkin ihan samoihin Ökon kanssa. Mulla uudet työtkin suuntautuu ekoiluun eli ekokampaajaksi, joten miksipä ei kotonakin voisi ekoilla kissanhiekassakin :)

      Meillä Öko ei kulkeudu hiekkalaatikon edusmatolta minnekään, mikä onkin upea juttu! Mutta savipohjaista mikrohiekkaa löytyy sängystäkin ja pesuhuoneen lattia on mikrohiekan takia kastuessaan vaarallisen liukas!

      Poista