sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Siilinjärven kissanäyttely 12.7.14

Kuluneella viikolla on ollut turhan kiireistä, joten silittelin häkkiverhoja vielä yhdeltä lauantai yönä. Lyhyiden yöunien jälkeen oli vain reippaasti noustava aurinkoiseen aamuun ja lähdettävä Mochan kanssa matkustamaan kohti Siilinjärveä.

Kissanäyttely pidettiin jäähallissa, joten helteestä ei ollut tietoakaan sisätiloissa. Näyttely oli euro-tyylinen eli häkit ovat ringin muodossa ja yleisö kiertää katselemassa kissoja ulkoringistä ja omistajat istuvat ringin sisäpuolella. Se tietysti tarkoittaa sitä, että verhoja häkkiin tarvitaan ainoastaan kaksi, kolmen verhon sijasta, jotta yleisö näkee kissan tähän malliin:


Eläinlääkärin tarkastuksesta selvittiin yllättävän nopeasti, jonoa ei ollut juuri ollenkaan. Häkkipaikatkin oli kasvattaja varannut valmiiksi, joka myös nopeutti puuhia huomattavasti. Mocha sähisi ja murisi tällä kertaa muille kissoille huomattavasti vähemmän, josko Milon tulo meille vähän rauhoitti ja kasvatti poitsua. Mochan vuoro tulikin pian ja tuomari piti Mochasta kovasti ja kirjoittikin ihanan pitkän arvostelun poitsusta. Tuomari oli hyvä kissojen kanssa, enpä ole Mochaa ennen näin rauhallisena tuomarin pöydällä nähnyt:

Alexey Shchukin

No, siitä pienestä leuasta tuli taas sanomista ja turkista kun on niin pentumainen vielä, mutta muuten tuli roppakaupalla kivoja kehuja. Sertihän sieltä tuli ja sitä lähdettiin hakemaankin. Näitä vielä kaksi pitäisi kerätä seuraavaan titteliin valmistumiseen.


TP-valintaan kutsuttiin taas kerran, kuten kaikilla aikaisemmillakin kerroilla, mutta kakkoseksi jäätiin taaskin: Mochan voitti venäjänsininen. Koitoksen jälkeen Mocha pääsi syömään ja huilaamaan loppupäiväksi.


Siinä välissä oli hyvä lähteä kiertelemään näyttelytarjouksia, joista kerron lisää myöhemmin...
Viiden maissa pääsimme lähtemään kotiin päin auto pullollaan kissoja, joita oli siis viisi mukana. Seuraavana päivänä uudestaan Milon kanssa :)

6 kommenttia:

  1. Upea ruusuke, tosi tyylikäs! :) Onnea hienosta saavutuksesta.

    Siilinjärvellä oli myös Hugon pentu Kiipi, joka jäi lauantaina ilman sertiä mutta sunnuntaina se sitten tuli. :)

    VastaaPoista