lauantai 7. syyskuuta 2013

Kissanhiekasta...

Olin ihan pyörryksissä, kun menin eläinkauppaan katselemaan kissanhiekkoja. Niitähän on nykyään vaikka minkälaisia. Maatiaiskissani, joka myös ulkoili vapaasti, käytti ihan isorakeista marketti hiekkaa aikoinaan. Hajun pitävyydestä ei juuri ollut tietoakaan, mutta kissahan teki pääasiassa tarpeensa ulos.

Eläinkaupoissa näkyi tätä Ever Cleania, jota kovasti hehkutetaan parhaaksi mikrokissanhiekaksi.
Löytyi myös Extreme Classic merkkistä, tätä tuntuu myös moni käyttävän.


 Ja Mustista ja Mirristä löytyi näiden lisäksi ainoastaan heillä myytävää Compact Care-hiekkaa.

Yllätyin, että lisäksi näitä kaikkia saa hajustettuna, ainakin vauvatalkin tuoksuisena, oli laventelia, kenzokukkaa ja appelsiinipuun kukkaa. Hmmm... Toimiiko yhdessä kissanpissan kanssa?! Kylläpä varmaan jos pissi ei haise taustalla.

Löytyi myös puupellettiä, joka on itselleni ihan vieras juttu kissalle, mutta tutumpi jyrsijöiden vessassa, mm tällaista:



Jotkuthan ostavat ihan tavallista puupellettiä rautakaupoista sun muista, mutta itseäni puupelletti ylipäätään vähän epäilyttää kissan käytössä, lähinnä hajunpitävyydeltään, kuten myös kristallihiekka.


Tuttavani käyttää sitä kahdella kissallaan ja heidän koko alakertansa haisee järkyttävästi kissan pissalle, ei kiva! Tämä kissan pissan haju on ollut suurin kipukynnykseni ja ainut ja pieni miinus koko kissan hankkimis prosessissa. Toivottavasti meillä ei haise pissi nenässä heti, kun vieras astuu sisään! Ja ehkäpä se on myös omistajan siivous innokkuudesta kiinni...

Mikrohiekan miinuksista olen sen verran kuullut, että kulkeutuu kissan tassuissa sitten ihan joka paikkaan eli sen takia jotkut suosivat karkea rakeisempaa hiekkaa tai muita vaihtoehtoja. Minulle itselleni hajunpitävyys on se tärkein kriteeri.

Pennun kasvattaja käyttää Extreme Classic vauvantalkin tuoksuista mikrohiekkaa ja ensin ajattelinkin ostaa sitä. Päädyin kuitenkin Mustin ja Mirrin omaan Compact Care vauvatalkin tuoksuiseen mikrohiekkaan, sillä se on kuulema hyvin samanlainen ja pölyää vähemmän ja oli tietysti edullisin vaihtoehto näistä kolmesta mikrohiekasta. Ja jos kisu on jo kasvattajan luona tottunut tuoksulliseen hiekkaan niin tuskin vieroksuu eri merkkiä, kun hiekka on kuitenkin samanlaista mikrohiekkaa.

Mitäs merkkiä teillä käytetään? Ja jos olette vaihdelleet mikrohiekkoja tai hajustettuihin versioihin, niin onko kissa tottunut uuteen hiekkaan helposti? Olisi kiva kuulla kokemuksia.

9 kommenttia:

  1. Meillä oli aluksi Ever Cleania, joka oli tosi hyvä, mutta myös tosi kallis. Nykyään käytetään Lidlistä ostettua hiekkaa (Coshida), joka onkin sitten aika pölyävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkö hajut myös hyvin? Jotkut sanovat, että kissatkin saattavat allergisoitua hiekkapölylle ja aivastelevat kovasti käydessään asioilla, sillä vaan, kun mietin tuota pölyävyyttä...

      Poista
  2. Pitää kyllä, siitä ei ole ollut ongelmaa. Ei olla kyllä huomattu mitään omissa kisuissamme, eli sekin puoli toimii hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Compact Care on parasta! Ja muut vastaavat mikrohiekat. Ever Cleanista tykkäsin kyllä aluksi, mutta ei ole YHTÄÄN riittoisaa, tuo paketti menee hetkessä + markkinoiden kallein kissanmikrohiekka. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ymmärtänytkin, että Ever Cleania menee paketti kuukaudessa (paljonko siinä edes on kiloja?!), mutta sitten myymälässä kuitenkin puolustellaan sillä ettei kokonaista hiekanvaihtoa kerran kuussa tarvitse tehdä joten riittää pidemmäksi aikaa, kun joka siivouksen yhteydessä aina vähän lisää. No niin mä meinaan tehdä tuon Compact Caren kanssakin! Ja se ainakin riittää, kun ostin 14kg säkkejä kaksi :) Näillä mennään, ainakin aluksi. Voishan sitä Ever Cleania tietty joskus kokeilla, kuten myös tuota Extreme Classicia ihan mielenkiinnosta...

      Poista
    2. Jep, niin ne mullekin puolusteli, mutta tuo on ihan samanlaista hiekkaa kuin muutkin mikrohiekat, eli ihan yhtä usein pitää kuitenkin siivota ja lisätä. Tuossa EverCleanissa on vielä vähemmänkin kuin 14 kg, oliskohan se ollut 13? Sitä tuntuu kyllä olevan siinä laatikossa tosi vähän! Mä tosiaan sen kerran raaskin ostaa ja se riitti. Helpompi kantaa kyllä kuin tommosia muovisia säkkejä, mutta siihen se ilo sitten loppuukin. Tai no hyvää hiekkaa se on, mutta en näe mitään eroa CompactCareen, paitsi tosiaan pirun paljon kalliimpaa.

      Itsehän en lisää hiekkaa kuin ehkä n. kerran viikossa, eli laitan aina tarpeeksi paljon yhdellä kerralla ja putsailen muulloin vaan pissat ja kakat.

      Poista
    3. Kun noita Compact Care ja Extreme Classicia myydään myös 7kg pusseissa, niin miten mulla on sellainen mielikuva, että tossa Ever Cleanissa olis jopa vaan 10kg eli tosi kallista!

      Poista