torstai 28. marraskuuta 2013

Kissan ulkoilu

Huh, kirjoittamiseen on tullut pakon sanelema tauko, kaksi työtä, opinnot ja sairastelu ovat vieneet kaiken ylimääräisen ajan, mutta nyt taas ehtii :)

Mietinkin, että alkaisinko ulkoiluttamaan Mochaa, mutta jotkut suosittelevat ettei sisäkissaa saisi ulkoiluttaa ensimmäiseen puoleen vuoteen, mies tosin päästi pennun ulkoilemaan etupihalle huomaamattaan! Ja ollaan käyty testaamassa tassuilla lunta :) Ilmeisesti siksi tämä puolivuotinen "karenssi", että oppii oman kotinsa ja on varmasti sopeutunut ja leimautunut ihmisiinsä jos sattuu pääsemään karkuun. Onko tässä perää?!

Katselin jo sopivia valjaitakin:

Pentuvaljaat, Zooplus.fi
Näissä ainakin olisi riittävät säädöt pienellekin pennulle ja joku kehui arvostelussa, että menevät säätöjensä puolesta pienelle kissalle aikuisenakin. Napakat valjaat saisivat olla, on nimittäin kokemusta siitäkin, kun edellinen kissani päätti, että hänhän ei valjaissa ulkoile! Siinä sitten etsin ja huutelin loppu päivän paniikissa kissaa kotiin... Täytyy pian valjaat ostaa, jotta päästään testaamaan ja totuttelemaan ensin sisätiloissa.

Pehmeät valjaat, Zooplus.fi
Nämä valjaat houkuttaisivat, sillä näyttävät mukavilta kissan päällä ja varmoilta, ettei kissa pääsisi karkuun. Tällainen flexi olisi varmasti myös hyvä kaveri valjaille, taitaa olla monen kissanomistajan suosikki:

Näitä on pinkkinäkin :) Zooplus.fi
Burmallahan ei ole tai on hyvin vähän aluskarvaa, joten ulkoilut jää varmaankin kevääseen joka tapauksessa. Nyt olisikin kiva kuulla, että ulkoilevatko sisäkissanne, minkä ikäisenä aloititte ja kuinka epäsäännöllisen säännöllisesti ulkoilette? Ja tuleekos kissan ulkoillessa sitten myös aiheelliseksi valita tehokkaampi matolääkitys?

4 kommenttia:

  1. En tiedä onko tuossa mitään perää. Se on kuitenkin ärsyttävää, että ulkoilun jälkeen kissa rääkyy seuraavan vuorokauden ulko-oven luona. Reiska pelkää ulkoilua ihan älyttömästi, mutta silti sisälle tulemisen jälkeen huutaa takas. Arskaa en oo koskaan vienytkään ulos. Partsilla se tosin on lumessa hypellyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota ovella huutamista just mietin, että sitähän tuosta ulkoilusta tietty seuraa...

      Poista
  2. Mun mielestä kissa tulisi totuttaa ulkoiluun mahdollisimman varhain. Jos kissa ei totu ulkoiluun pienenä niin on suurempi riski sille, että se on pelokkaampi ulkoilija vanhempana. Yleensähän kissa karkaa varmaan sen takia että on pelästynyt jotain, eikä siinä vaiheessa ole paljoa väliä kuinka kiintynyt kissa ihmiseensä on. Esimerkiksi Jade kerran pääsi karkuun kun se lähti liikkeelle niin nopeasti(linnun perään), että flexi lähti mun kädestä, ja sitten se ei enää meinannutkaan pysähtyä kun flexi kolisi sen kyljessä kiinni.. Ehkä tuo puolen vuoden juttu koskee enemmän itsenäisesti ulkoilevia kissoja, että pysyvät varmemmin kodin läheisyydessä/tulevat takaisin retkiltään tms..

    Meillä Jade on ulkoillut pienestä asti, varmaan pari viikkoa oli ollut meillä kunnes ulkoiltiin ensimmäisen kerran(eli n. 16 viikkoisena). Hugo ulkoili ensimmäisen kerran vuoden ikäisenä, sillä en raaskinut viedä sitä ulos silloin talvella kun se meille tuli(puolivuotiaana) juurikin lyhyen turkin vuoksi.

    Vinkkaan vielä Vänttisen valjaista, jotka meillä on käytössä. Ovat olleet aivan mainiot, ja olen kuullut niistä paljon hyvää myös useilta muilta kissaihmisiltä! Tässä vielä linkki jos haluat tutkia tarkemmin:
    http://www.arjasart.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, nyt tiedetään ainakin mitä Mocha saa joululahjaksi ja todennäköisesti vieläpä ennakkoon :)

      Poista