perjantai 6. joulukuuta 2013

Kuivashampoo kokeiluun

Sain maahantuojalta testiin tällaisen kuivashampoon John Paul Pet-sarjasta Mochalle. Tuote on testattu ensin ihmisillä :)

Waterless Shampoo 250 ml: Tämä on aivan uudenlainen ja ainutlaatuinen kokonaan ilman vettä käytettävä runsaasti vaahtoava shampoo. Annostele n. golfpallon verran vaahtoa kämmenellesi, levitä tasaisesti turkkiin ja harjaa vaahto pois. Sopii mainiosti lemmikeille, jotka eivät pidä vedestä.

Näyttelyyn oli tällöin aikaa vajaa viikko ja silloin onkin hyvä aika tehdä pesu. Olen ymmärtänyt, että pitkäkarvaiset rodut pestään päivää kahta ennen näyttelyä, jotta turkki olisi mahdollisimman ilmava ja pöyhkeä, mutta lyhytkarvaisilla roduilla turkin tulisi olla näyttely hetkellä mahdollisimman sileä ja vartalonmyötäinen eli vesipesu mielellään ainakin viikkoa ennen. Mutta nyt tein pesun kuivashampoolla, joten ei haittaa vaikka näyttelyyn on aikaa muutama päivä.

Kysyin eläinkaupasta kokemuksia tämän kuivashampoon käytöstä ja pitkäkarvaisille ei ole ollenkaan sopiva, ylipäätään kuivashampoot taitavat olla vähän käytettyjä. En ole koskaan pessyt kissaa "normi" shampoolla, joten en osaa antaa tähän suoraa vertailua näiden välillä, mutta meillä oli ainakin erittäin toimiva. Tietysti jos kissa on todella likainen, on vesipesu ainut vaihtoehto, mutta kuivashampoo on rasvan poistaja ja turkin kiillottaja. Teksti pullon takana lupaa näin:

"Runsas erityisen kasviyhdisteen sisältävä vaahtoshampoo pesee turkin perusteellisesti ja siloittaa turkkia. Pesee ja raikastaa lemmikkisi turkin kokonaan ilman vettä. Sopii käytettäväksi erityisesti kylmässä ilmastossa tai lemmikeille jotka eivät pidä vedestä.

Käyttö:
Hiero kuivaan turkkiin. Vältä silmien ja korvien aluetta. Levitä tuotetta kuonosta häntään saakka. Harjaa ja kampaa vuorotellen turkki huolellisesti läpi kunnes se on kokonaan kuiva."

Kiinnostuksesta shampoossa käytettyihin ainesosiin, päätin ottaa selvää mitä pullo on syönyt, sillä kissahan nuolee turkkiaan:


COCAMIDOPROPYL BETAINE
hiuksia hoitava aine, antistaattinen aine, puhdistava aine, vaahdonvahvistaja, pinta-aktiivinen aine, viskositeetinsäätäjä 

SODIUM C14-16 OLEFIN SULFONATE
puhdistava aine, vaahtoava aine, pinta-aktiivinen aine 

SODIUM HYDROXYMETHYLGLYCINATE
hiuksia hoitava aine, säilöntäaine

COCAMIDE DEA
emulgaattori (saa eri ainesosat sekoittumaan keskenään), emulsiota stabiloiva aine, vaahdonvahvistaja, pinta-aktiivinen aine, viskositeetinsäätäjä

PROPYLENE GLYCOL
ihoa hoitava aine, humektantti, liuotin, viskositeetinsäätäjä

Loput ainesosista ovat mm. kasviperäisiä uutteita/öljyä, aloe veraa, sitruunahappoa (peittää hajuja) ja hajustetta. Olin ilahtunut pullon raaka-aineista ja niiden vähyydestä, sekä siitä, että ovat turvallisia ja perusteltuja ainesosia.

Mocha ei ollut moksiskaan vaahdon levityksestä, yllä olevassa kuvassa näkyvällä vauvanharjalla harjaaminen oli enemmän ärsyttävää ja omituista Mochan mielestä. Tätä harjaa etsin jo syyskuussa ja käänsin koko asunnon ympäri, tuloksetta. Nyt se löytyi yhtäkkiä kuin tilauksesta juuri päivää ennen pesua! Turkista tuli aivan ihanan pehmeä ja kiiltävä, aivan toisenlainen kuin ennen pesua!

Ja aina silmät rähmässä (burmien/pentujen ongelma?)
Huomista näyttelypäivää varten tänään nypitään valkoiset karvat, putsataan korvat ja leikataan kynnet. Huomenna vielä silmien ja pepun tarkastus ennen tuomarille vientiä :)

6 kommenttia:

  1. En tiennytkään, että eläimillekin on kuivashampoota! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä vaahtoava kuivashampoo oli itsellenikin ihan uusi juttu, mutta olin enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen :) Lokakuun postauksestani löytyy tietoa myös toisesta kissojen kuivashampoosta, joka tosin on spray, joten epäilen sen puhdistustehoa/toimivuutta, mutta tuoksun takia saattaisin sen jopa hankkia: http://burmanhurmaa.blogspot.fi/2013/10/kissanayttelyyn-valmistautumista.html

      Poista
  2. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Mutta miksi tuote ei sovi pitkäkarvaisille? Tällä olisi meinaan käyttöä meidän coonin kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki voisit kokeilla josko shampoo sopisi coonillesi, mutta tällaisen kommentin vain sain eläinkaupan myyjältä, kun oli omalle pitkäkarvaiselleen testannut. Voisin kuvitella, että turkki saattaisi takuttua, koska kuivashampoo ei kastele turkkia läpimäräksi kuin vesi ja onko tässä sitten hoitavia ainesosia tarpeeksi, että turkin saa selväksi? Olen ymmärtänyt, että ainakin jotkut käyttävät hoitoaineita pitkäkarvaisille kissoille. Mutta kuten postauksessa totesin niin en osaa verrata tavalliseen vesipesuun tätä tuotetta, koska en ole pessyt kissaa normi shampoolla kertaakaan, ainoastaan kastellut kissan vedellä testiksi ja pessyt pepun. Mutta testaamallahan asia selviää, kerrohan kokemuksista jos päädyt kokeilemaan :)

      Poista
  3. Kerron! Saakohan tällaista shampoota ihan Mustista ja Mirristä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa :) http://www.mustijamirri.fi/tuote/john-paul-pet-waterless-shampoo-250-ml/018561/

      Poista