keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kaikki nimet on jo keksitty!

Tämä on aina yhtä vaikeaa eli nimen miettiminen uudelle perheen jäsenelle. Jos kissoja on useampia, on hyvä että nimissä on eri vokaaleja, jolloin kissat erottavat nimensä paremmin. Tietysti piti myös miettiä, että mikä nimi toimii hyvin yhteen Mochan kanssa, muttei kuitenkaan saa olla liian samanlainen. Ja kun kerta juoma linjalle lähdettiin ja ruskeasta burmastani tuli Mocha, tulee suklaa burmastamme nimeltään Milo!

Milo-mussukka <3
Miksi sitten Milo? Saman niminen Nestlen kaakaojuoma on tullut tutuksi Malesian reissuilla, jossa se on hurjan suosittu. Miloa myydään siellä virvoitusjuomana ihan McDonaldseissa ja kahviloissa ympäri maata. Ei siis ole paikkaa josta Miloa ei siellä saa. Anoppini kahvilassa meren rannalla tätä tuli hörpittyä päivittäin jäillä (=milo ice) ja tietysti kyseistä juomaa on meillä nytkin kaapissa. Tätä erityisesti urheilijoille suunnattua vitaminoitua herkkua Suomesta ei harmikseni saa kuin hyvin varustelluista etnisistä ruokakaupoista. Milo kaakaojuoma on itseasiassa australialainen keksintö jo vuodelta 1934 ja suklaa burmamme kasvattaja AuroraAustralis ja itse kissaemo sattuvat tulemaan Australiasta, joten nimi sopii kaikin puolin kissallemme paremmin kuin hyvin :)

www.milo.com.au/
Ja todellakin, kaikki nimethän on jo keksitty, sillä Milon nimen keksimisen jälkeen törmäsin pari päivää sitten tällaiseen sivustoon, jossa on nimi ehdotuksia ruskeille kissoille ja siinä listassahan ne allekkain meidän kissojen nimet seisoo, höh! Ja minä kun kuvittelin olevani hyvinkin kekseliäs :) Milon isänkin nimi sattuu olemaan Mocha, joten on tässä jotain yhteensattumaa ja tarkoitusta varmaankin...

Onko teillä ollut jokin ajatus kissan nimen takana? Väri, kasvattinimi, luonne?

6 kommenttia:

  1. Kiva kuulla siitä miten kissan nimeet päädyitte! :)

    Meillä Jaden nimen keksi serkkuni kun mietittiin yhdessä nimiä tulevalle kissalle, ja Hugolle keksittiin miehen kanssa yhdessä nimi, joka tulee Lostin samannimisen hahmon mukaan kun meillä oli silloin juuri meneillään Lost-maratoni. Sen kummempia ajatuksia ei nimien taustalla ole, kuin että haluan kissoilleni ihmisten nimiä. Mulla ei ole mielikuvitusta keksiä sellaisia nimiä jotka eivät tarkoita mitään (esim. meidän kissojen entiset kutsumanimet Dessa ja Kodu), ja koin että tuollaiset teidän kissojen kaltaiset "teemanimet" olisi olleet mulle myös haastavia, kun pitäähän kissojen nimet tosiaan sopia yhteen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jade on mun mielestä ihana nimi ja sopivan lyhyt ja ytimekäs, kuten Hugokin.

      Mutta kun nimeä Milolle mietittiin niin en osaa itse taas nimetä kissaa ihmisten nimellä, kun olisi hassua huudella vaikkapa Tomppaa sisälle :D Ehkä se johtuu siitä, että olen joutunut noille omille lapsille miettimään nimet ja se vasta vaikeaa onkin! Niinpä kissoille voi keksiä "hömppä"-nimiä.

      Onhan mun tädillä ollut Ville (Viltsu) kissa ja meidän mummolassa oli Kalle, Simo, Siru sekä Pörri ja äidilläni oli valkoinen kissa nimeltään Lumikki ja ensimmäinen kissani, jonka lapsena sain, oli nimeltään Töpö, Pekka Töpöhännän mukaan tietenkin :) Hyviä nimiä kissoille kaikki!

      Mochan nimeä kun mietin niin lähtökohtana oli ruskea väritys, eli ehdotuksia olivat mm. suku, laku, papu, coco, mutta Mochaan päädyttiin lopulta pitkän harkinnan jälkeen.

      Poista
  2. Ihana nimi! Suklaakissalle kaakaonimi... <3 meillä Haikun nimi tuli kun halusin antaa japanilaistyylisen nimen. Selasin ensin sanakirjaa ja koitin löytää osuvan sanan. Sopivaa ei löytynyt ja sitten nettiä selaamalla vastaan tuli haiku. Sana ja kissa tuntuivat sopivan yhteen ja se otettiin käyttöön. Ragnar oli helppo kun olin suunnitellut jo pitkään sitä punaiselle kissalle nimeksi, jos joskus sellaisen saisin. Tuntui sopivan mahtipontiselta. Nimen bongasin BB'stä, vaikken sitä seuraa. :D Noralle oli tosi vaikea, halusin lyhyen nimen minkä lausuminen kuulostaa luontevalta ja sopii kissan luonteeseen ja ulkonäköön. Selasin monta nimisivustoa läpi ennen kuin sopiva nimi löytyi. Noran kohdalla nimi myös osui nappiin, Nora on lyhenne Eleanorasta ja tarkoittaa valoa. Nora onkin pieni päivänsäde. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kivat tarinat sunkin kissojen nimien takana, oli mielenkiintoista lukea :) Mietinkin, että Haiku jotenkin kuulosti japanilaiselta nimeltä.

      Jossain välissä, etenkin Mochan kohdalla, tuntui että nimen keksiminen oli tuskallisen vaikeaa. Milon nimi oli tiedossa jo vähän aijemmin, mutta jos tämä burma olisi ollut lila väriltään, niin miettisin osuvaa nimeä varmaan vieläkin..!

      Poista
  3. Ihana nimi :) Hyvin sopii yhteen Mochan kanssa. Meillä on vähä niinku elokuva/piirrettyhahmojen nimiteema :D Alunperin olin vaan päättäny et tyttökissasta tulee Iines ja mies valitsi pojalle nimen Rambo :D Niinpä Rocky sopi hyvin joukon jatkoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, etenkin noista Rambo & Rocky nimistä arvelinkin, että leffoista taitaa nimet tulla :) Ja hyvät nimet onkin ja leffat etenkin. Meillä mies suosii Ramboa ja minä Rockya, kukas teillä on eye of the tiger? :D

      Poista