perjantai 4. huhtikuuta 2014

Eläinlääkäri reissu

Kävimme siis eilen tapaamassa eläinlääkäriä kastroinnin merkeissä. Mochan pentupaketissa tuli kissanhoito-ohjeet kasvattajalta, näissä oli mm. mainittu, että burmankissa tarvitsee vähemmän nukutusainetta kuin muut rodut. Tämän takia jännittikin, että Mochan kastrointi sujuisi turvallisesti. Pysyin eläinlääkärin huoneessa huoneessa koko operaation ajan. Tuntui hullulta kun Mochan silmät olivat auki koko nukutuksen ajan ja niihin laitettiinkin kosteuttavaa silmägeeliä, jotta silmät eivät kuivuisi.

Kun oli valmista Mocha käärittiin tuomiini fleeceviltteihin ja kotona Mocha saikin heräillä vilttien alla lämpöisessä, turvallisesti lattiatasolla. Silmien liikkeistä huomasin kuinka poitsu kohta alkaa heräillä ja kun laminaatti lattialla alkoi kuulua napinaa, arvasin että nyt ollaan hereillä. Mocha reppana hoippui koivet ristissä aivan pissasta märkänä, oli tullut pissat "housuun" eli vilttiin sisälle. Hätä oli kova, eivätkä jalat kantaneet ja samantien tuli iso lätäkkö lattialle. Mocha heräili pikkuhiljaa tämän jälkeen ja geeli silmissä tuntui ärsyttävän eniten, koitti kovasti pestä sitä pois. Ja koska koko kissa oli aivan märkä pissasta oli Mocha pakko pestä varovasti sienellä varoen peräpäätä, se onnistuikin hienosti hieman tokkuraisen kissan kanssa. Nyt turkki onkin ihanan pehmeä ja raikas.

Nälkä Mochalla oli todella kova, koska ennen nukutusta kissan tulee olla syömättä 8 tuntia ja tähän päälle vielä ne nukutustunnit. Mocha söi neljä normaalia annosta märkäruokaa muutaman tunnin sisällä, enpä olisi uskonut että mahtuu koko kissaan edes sen verran ruokaa! Peräpää näyttää siistiltä ja Mocha saikin kipulääke- ja penisiliinipiikin jo eläinlääkärissä, joten yökin sujui rauhallisesti. Tänään onkin jo leikitty kovasti, hyvältä näyttää!


Miehuus lähti, mutta nyt on kevyt juosta :)

6 kommenttia:

  1. Kuus tuntia neuvottiin mua! Mä varasin Almalle leikkauksen 2.5., toivottavasti ei ekaa kiimaa ehdi tulla ennen tota! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites nykyään, suositellaanko naaras kissalle, että olisi hyvä steriloida vasta ekan juoksun jälkeen? Vaikka tehdäänhän tuolla maailmalla varhaisleikkauksia jo ihan pienille.

      Poista
  2. ^ Ei tarvitse odottaa ja mielellään leikkaus tulisikin suorittaa mahdollisimman nuorena nisakasvainriskin(kin) minimoimiseksi. :)

    Tervetuloa Mocha kastraattien joukkoon! Nuo heräämiset on tympeitä kun kisu on ihan pökkyrässä ja vahinkojakin voi tulla. :/ Pojilla onni, että leikkuuhaava on niin pieni, ettei sen kanssa tarvi olla varuillaan. Haikun kanssa oli jatkuva pelko että haava repeää, tyttö kun koitti hyppiä tuoleille heti herättyään ja jo parin päivän sisään riehui entiseen tapaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, mulle tyttökisut on ihan vierasta maaperää, kun en koskaan ole naaras kissaa omistanut.

      Joo, siitä onkin helpompi tuo kollien kastraatio, kun tulee pikku haavat vaan ja paranevat nopeasti. Ja onhan se leikkauksenakin riskeiltään ja komplikaatioiltaan pienempi kuin sterilisaatio. Tänään on jo leikitty ja touhuttu entiseen malliin. Viime yö meni tosi hiljaisesti ja toivonkin, että Mochan ruokahalu normalisoituisi kun ei meinannut kollittamisen takia ruokakaan oikein maistua ja elämä oli levotonta, kun koko ajan haettiin sitä jotain ja mouruttiin...

      Poista
  3. Voi Mocha raasua :( Kyllä se siitä vielä iloks muuttuu ku pää selkiää :) Mun mielestä eo myöskään tytöillä tarvitse odottaa ekaa kiimaa ennen leikkausta. Meidän Iines on leikattu 4 kk:n ikäisenä :) En ole myöskään pojilla odotellut kollittelua ennen leikkausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mocha on jo entisellään, Herra Hakkarainen sai kyytiä aamulla taas oikein kunnolla ja ruoka maistuu, eikös se ole terveen merkki kun syö ja leikkii :D

      Poista