tiistai 17. joulukuuta 2013

Kissa-lehti

Liityin syksyllä rotukissayhdistykseen, jotta pystyisin ilmoittamaan Mochan Kuopion kissanäyttelyyn. Rotukissayhdistykseen tulee kuulua näyttelyttämisen lisäksi jos aikoo harjoittaa kissojen kasvatustoimintaa. Jäsenmaksut pyörivät n. 20-22€/v. Kun oman yhdistyksen toiminta-alueella järjestetään kissanäyttelyitä, saa näyttelymaksusta muutaman euron jäsen alennuksen.

Suomalaisten rotukissayhdistysten luettelon näet kissaliiton sivulta.

Tiesin että, Kissaliitto julkaisee jäsenyhdistystensä jäsenille viisi kertaa vuodessa ilmestyvää Kissa-lehteä. Lehti on tarkoitettu kaikkien rotujen harrastajille ja siinä on paljon kissanomistajan kannalta tärkeää tietoa. Arvelin etten ehdi saada loppuvuonna enää yhtään lehteä, mutta yllätyin iloisesti kun postilaatikkoon oli ilmestynyt kolme numeroa kuluneelta vuodelta ja viime viikolla ilmestyi vielä joulukuun numero:


Nämä on tullut selattua aika tarkkaan ja mielenkiintoinen oli eräs artikkeli (lehti 4/13), jossa kissaliiton puheenjohtaja Veikko Saarela oli arvostelumatkalla Indonesiassa. Jutussa kerrotaan että Indonesiassa koiran pitäminen lemmikkinä ei ole uskonnollisista syistä sallittua, mutta kissojakin on siellä vain todella varakkailla henkilöillä.
Näyttelyssä kissojen taso oli ollut todella korkea, edustettuina olivat kaikki kuulut ja tunnetuimmat kasvattajat Euroopasta ja ympäri maailmaa eri kategorioiden näyttelykissoissa tai niiden vanhemmissa. 
Hän oli vieraillut myös kissaloissa, joissa kissojen pito on hyvin erilaista kuin meillä: kissat elivät omissa tiloissaan ja niitä hoitivat pääosin palkattu henkilöstö! Eräällä herralla oli viisi palkattua henkilöä huolehtimassa kissoistaan, joita oli 20. Kissat eivät joutuneet onneksi elämään häkeissä, kuten siellä päin maailmaa on yleisesti tapana, mutta pienehköissä huoneen osissa.

Joulukuun Kissa-lehden numerossa oli mm. kissojen hampaiden terveydestä ja vatsavaivoista, kissojen terveyskyselystä ja omakissa-järjestelmän aukeamisesta toimintaan. Kaikki mielenkiintoisia luettavia ja seuraavaan näyttelyyn ilmoitankin Mochan omakissa-järjestelmän kautta, kätevää!

Tuleeko teille Kissa-lehti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti