lauantai 28. joulukuuta 2013

Testing, testing...

Ruoka testailua taas siis... Olen aikaisemminkin testannut kerran kyseistä merkkiä ja upposi Mochalle parhaiten ja söi koko purkillisen(70g) kerralla ja vielä nuoli kupin, kun normaalisti syö hyvä laatuistakin ruokaa vain 40g kerrallaan. Tuoksukin oli omaan nenään herkullinen tonnikala. Merkki on siis Life Cat, italialainen merkki ja harmikseni tästä löytyy suomeksi vain vähän tietoa. Löysin eläinkaupasta jonkin prosyyrin tästä merkistä, mutta ruoasta siinä oli vain yleisesti kerrottu. Kivijalka liikkeessäkään ei tästä osattu sanoa juuri mitään, kun on aika uusi tuote, mutta menekiltään siellä paras. Almo Nature kuulema poistuu kyseisestä eläinkaupasta kokonaan, sillä sitä saa edullisemmin marketeista nykyään, joten sen myynti ei ole ymmärrettävästi kannattavaa.

Tämän hetkinen testivoittaja :)

Tämähän on täydennysravinto joka sisältää riisiä, että mitenkähän tuon riisin laita on kun lasketaan kuitenkin viljoihin, mutta onhan sitä Feline Porta 21 kittenissäkin?!

Sisältö 70g:
Tonnikala 75%
Riisi 2%
Keitinliemi

Ravintoaine koostumus:
Raakavalkuainen 19%
Rasva 0,1%
Kosteus 79%

Ilokseni kyseistä merkkiä löytyi yllättäen myös 160g tölkeistä, joissa tosin lihapitoisuus on pienempi ja riisin suurempi. Otin näitä pari testiin ja tämäkin maistuu erinomaisesti.

Sisältö 160g:
Tonnikala 55%
Riisi 6%
Kana 4%
Sisältää EU:n hyväksymää kasvisperäistä hyytelöimisainetta(?)

Ravintoaine koostumus:
Raakavalkuainen 12%
Rasva 1,9%
Kosteus 81%
Raakakuitu 0,1%
Hehkutusjäännös 0,9%

Sanomattakin on selvää, että pienempi purkki on terveellisempää ja tietysti myös arvokkaampaa hinnaltaan. Se harmittaa ettei tähän ole merkattu mitään lisättyjä vitamiineja eli onko siis ravinneköyhää ruokaa?! Sen verran enkkua kuitenkin ymmärrän ettei ruokaan ole lisätty väri- ja säilöntäaineita, mikä on tietysti hyvä juttu. Italia ei luista niin hyvin, että ottaisin netissä asiasta selvää :)

Yhden ikävän piirteen olen tämän ruoan syöttämisen jälkeen huomannut: Mochan henki on alkanut haista aivan karmean mädäntyneen kalaiselta yyyyh eli taidetaan pitää taukoa ja katsotaan johtuuko ruoasta vai hampaiden vaihtumisesta...

Onko kellään tietoa tai kokemusta kyseisestä merkistä/ruoasta?

2 kommenttia:

  1. Noissa täydennysravinnoissa voi just olla et vitamiineja on vähemmän ja ,niinku tässäki ruuassa, rasvan määrä on olematon. Mutta juurikin täydentävänä ruokana menee :) Meillä ei ole tätä kokeiltu, mutta jotain muita merkkejä kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuvaa tämä tosiaan on, kannattaa kokeilla. Täydennysravintona annankin silloin tällöin, kun on selkeesti herkkua ja onhan meillä lisävitamiinit käytössä.

      Poista