sunnuntai 25. elokuuta 2013

Burma sen olla pitää!

Olen totaalisen ihastunut kuitenkin burmankissoihin. Ei siitä pääse mihinkään. Kaksi burmaherraa on luikerrellut salakavalasti sydämeeni ja hurmannut minut täysin Sellainen täytyy nyt siis saada itsellekin. Burmankissan rotukuvaus kuuluu kissaliiton sivujen mukaan näin:

"Kun vain annat burman tulla luoksesi, kaikki muu järjestyy itsestään. Burma kiintyy uskomattomasti ihmiseensä ja kuvittelee itsekin olevansa ihminen. Pian tunnet olevasi palvottu, jos vain osaat ottaa sanomia vastaan. Burma osallistuu väsymättä kaikkiin askareisiin, olitpa sitten kylpemässä tai keittämässä.
Englantilaiset kutsuvat burmaa “koirakissaksi”. Burma kuljettaa nauhoja ja palloja loputtomiin. Yhtä lailla se ottaa vahdittavakseen perheen nuorimmaisen ja tulee loistavasti toimeen muidenkin lasten kanssa.
Burmasi antaa Sinulle viehkeytensä, koko hellyytensä ja toimintatarmonsa. Sinulta se odottaa kunnollista ruokaa, puhtautta, turkin sipaisua silloin tällöin ja iloista yhdessäoloa. Burmasi palvoo Sinua, olet sille koko maailma. Tutustut uuteen maailmaan, kun tutustut burmaasi."


Eräässä kissakirjassa burmakissaa kuvataan näin:
"Tällä poikkeuksellisen sosiaalisella, energisellä ja elämäniloisella kissalla on voimakas luonne, eikä se pelkää mitään. Tällä pikku "juttelijalla" on myös kova ääni, joka ei tosin ole yhtä käheä kuin siamilaisilla. Sosiaalisena olentona burma rakastaa seuraa ja inhoaa olla yksin. Helposti kiintyvä burma on myös lasten väsymätön leikkikaveri. Se kiintyy omistajaansa jopa siinä määrin, että on saanut lempinimekseen "koirakissa".

Kuulostaa hyvältä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti