keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Milon kotiin paluu...

...ei mennyt maanantaina niin kuin Strömsöössä. Odotettavissa oli kyllä sähinää ja murinaa, mutta kotiin palasi edelleen hormooneilla hyrräävä miehistynyt Milo-kolli joka näytti Mochalle taivaan merkit! Mocha-parka meni uteliaana toivottamaan Miloa tervetulleeksi kotiin, mutta saikin elämänsä selkäsaunan. Siinä jo itseäkin pelotti mennä väliin, kun oli niin komeat jodlaukset ja murinat ilmassa.

Tässä kuvatodisteita:


Huh, mikä ilme ja silmät oikein salamoivat!

Murrr... Mocha on piilossa sohvan alla

Mahtava, "pitkäkarvainen" burmani

Tämä oravanhäntä oli pakko ikuistaa ja nuo selkäkarvat!
Meno oli armotonta! Mocha huusi pakoon pötkiessään niin että meinasi tukehtua karjuntaansa. Reppana yski ja köhi kurkkuaan nurkassa. Milo kävi päälle kunnolla pari kertaa eli siitä lähtien kissat ovat vuorotellen olleet kylpyhuoneessa eristyksessä. Hormoonihirmun takia kävin ostamassa varulta Feliwayn, haihdutinosan sain kaverilta ja täyttöpullon kävin ostamassa edullisesti lähimmästä apteekista:


Muita ohjeita olivat tosiaan eristys ja aika. Aika tasoittaa hormoonit, joten toivottavasti viikonloppuna olisi jo rauha maassa. Nyt keskiviikkonakaan ei ole vielä tapahtunut edistystä. Milo haluaisi jo uteliaasti omana itsenään lähestyä Mochaa, mutta Mochaa pelottaa selkäsaunan jäljiltä niin että aloittaa sähinän ja murinan heti kun Milo yrittää lähestyä ja noidankehä on valmis! Tuon Feliwayn pitäisi nyt kuukausi kestää ja kosiomatkoja olisi sinä aikana tarkoitus suorittaa, joten tuo Feliway voi olla tähän kohtaan ihan hyvä hankinta.

Onkos teillä ollut Feliway testissä tai vastaavia välien selvittelyjä jos toinen kissoista on ollut reissussa?

8 kommenttia:

  1. Oletteko kokeilleet pestä kissat kosiomatkan jälkeen, jolloin molemmat kissat tuoksuisivat samalle? Meillä ei onneksi ole ollut mitään ongelmaa kun Hugolla on ollut morsmaikkuja tai kun se kävi sen kerran naaraan luona astumassa, Jade on vain haistellut sen aina läpi ja sitten kaikki on ollut ok. Milo näyttää kyllä tosi hurjan näköiseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Mä olin ihan kokonaan unohtanut tuon kissan pesu jutun. Kokeillaan mielellään mitä vaan jos vain auttaa. Sen lisäksi että itseä harmittaa ja stressaa kissojen tilanne, niin varmasti niitäkin!

      Poista
    2. Meillä Veikko kävi pari vuotta sitten vastaavassa reissussa, mutta kotiinpaluu oli onneksi paljon helpompi. En pessyt yhtään kissaa ennen Veikon kotiinpaluuta (en halua pestä kissoja. :D ). Otin kuitenkin kotoa mukaan nihkeän rievun ja sen lisäksi peiton ja lampaantaljan, joissa oli kodin ja kissakavereiden hajua.

      Kun lähdettiin kotimatkalle, pyyhin ensin Veikosta enimpiä tytönhajuja pois ja sen jälkeen hieroin siihen peitosta kodin ja kavereiden hajua. Kuljetuskoppaa olin säilyttänyt kotona, ja kopassa oli kodinhajuinen talja. Matkan kaikki hajut oli siis tuotu kotoa, ei morsiamen luota. Veikko sai kotimatkan aikana haistella kodin hajua ja varmaan itsekin siinä vähän "hajustui" uudelleen, tutunhajuiseksi. :)

      Feliway on toimiva aine, se on meillä testattu mm. asuntoautoreissulla.

      Burma osaa kyllä olla tosi hurjana noissa tilanteissa. Meillä on välillä mouruttu ja sähisty ja syljetty ja tapeltukin pahiten yleensä silloin, kun pihassa on kulkenut vieras kissa. Välirikko ei onneksi ole kestänyt kauaa. Yleensä välien korjaamisessa on käytetty apuna herkkuruokaa: herkkuja jonoon lattialle, (nälkäiset) kissat jonon päihin, josta ne syövät itsensä toistensa lähelle. :D Tämä tuskin toimii pahasti vihoissaan oleville kaveruksille, mutta jos jo pientä lähentymistä on tapahtunut, voi tämmöistä ruokakikkaakin kokeilla.

      Tsemppiä sinne. :)

      Poista
    3. Tsemppiä on tarvittu, kiitosta vaan!

      Se on vain uskottava että aika auttaa. Koppa lähti silloin mukaan tyttösen luokse ja en itseasiassa vielä omista kahta koppaa, kun ei ole ollut vielä yhtäaikaista tarvetta. Ja kaikkihan haisi vierailta kissoilta, Miloa myöden. Tästäpä opin taas jotain...

      Tuota herkkujen tarjoamista kokeilin sun vinkistä, mutta ei vielä siinä kohtaa auttanut vaikka murina ja sähinä syömisen ajaksi loppuikin. Parempaan suuntaan täällä jo kuitenkin mennään, jee!

      Poista
  2. Olipas Milo hurjana! :o Toivottavasti tilanne rauhoittuu pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä näyttää ihan lupaavalta, nytkin kissat ovat vapaana asunnossa keskenään, Mocha edelleen murisee ja sähisee, sekä siten provosoi Miloa. Kohta tietenkin taas karvat pöllyää ja karjuminen kuuluu... Pidetään silti peukkuja :)

      Poista
  3. Eiköhän se tilanne siitä rauhoitu! Toi pesu vois kyllä olla hyvä idea :) Feliway varmasti myös auttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kissat on pesty ja herkku kikkaakin Merjan vinkistä kokeiltu. Kaikkeni näiden rakkaiden takia yritän, että yhteiselo taas sujuisi. Koitan kuitenkin olla puuttumatta poikien selvittelyihin liikaa, mutta jos näyttää liian rajulta niin jo Milon kutsuminen nimeltä saa sen poistumaan tilanteesta ja kehräys alkaa :)

      Poista