keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Liikaa energiaa - johtojen järsimistä

Tämä on erityisesti Mochan hommia, Milohan ei johtoihin koske. Kevät aurinko saa aikaan kaikenlaista ja Mocha turhautuessaan keksii meillä jos minkäkinlaista puhdetta. Yksi ja harmillisin on johtojen pureskelu, tätä ei olekaan esiintynyt pitkiin aikoihin. Mocha pyytää usein Miloa leikkimään, mutta monesti Milo on vain kääntänyt kylkeä ja jatkanut uniaan. Tästäkin syystä toivon, että pennun ja uuden kissakaverin tuleminen laumaan aiheuttaa pojissa kivaa vipinää. Minä ja muut perheen jäsenet olemme leikittäneet ja ulkoiluttaneet Mochaa nyt oikein aktiivisesti. Aktivointileluja on tehty munakennosta ja vessapaperirullasta, lisäksi myös leikkitunneli on ollut koristamassa olohuoneen lattiaa. Tällaisten päivien jälkeen on huomattu ettei pureskelun tarvetta ole ollut. Mocha on harrastanut johtojen pureskelua ennenkin, mutta nyt tänä keväänä on maistuneet kaikki kodin ohuet johdot, kuten puhelinten latureiden johdot:

Ei niinkään sydämellistä Mochalta...
Latureiden lisäksi myös digiboxin, kaiuttimien ja koristevalojen johdot on purtu poikki. Pojat saavat kuivaruokaa, mutta mietinkin onko jotain muuta jota kissalle voisi antaa erityisesti jäystettäväksi?! Onneksi kasvattaja osasi ratkaista tämänkin pulman ja kertoi tarjoavansa omille burmilleen puremisen tarpeeseen naudannahkaisia purutikkuja jotka on päällystetty kuivatulla kananfileellä. Ostin nämä Mustista&Mirristä:

Milo tunki kuvaan mukaan :)
Purutikkuja löytyy ainakin Trixie, Trick&Treat ja Planet Pet-merkeiltä. Erinomaisesti näyttää maistuvan meidän juuston ja leikkeleiden ystävälle:


Milo kävi tikkua haistelemassa ja eikä ole ollut niistä lainkaan kiinnostunut. Mochalle on riittänyt näissä kivasti puuhaa. Toivottavasti johdot nyt unohtuvat.

5 kommenttia:

  1. Toivotaan, että pennusta on leikkikaveriksi, niin johdot saavat olla jatkossa rauhassa. Milloin se vaavi olikaan teille muuttamassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä täällä toivotaan! Vauveli muuttaa meille kesäkuun puolivälissä :) Vielä olisi kolmisen viikkoa odotusta!

      Poista
  2. Entäs aktivointilelut? Ja kanankaulat vasta hyvää järsittävää ovatkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aktivointileluja onkin tarkoitus ostaa lisää, yksi jo löytyy ja omia tekeleitä on kananmunakennoista ja paperirullista. Seuraavaksi onkin tarkoitus kokeilla kanankauloja, nämä meidän burmat kun ovat niin nirsoja niin huokaisin helpotuksesta kun nuo tikut sentään kelpaavat.

      Poista
  3. Ei kiva harrastus, toivottavasti noista tikuista on apua! Kannattaa tarjota pureskeltavaa myös raa'an lihan muodossa, se on etenkin kesällä hyvä kun nesteen tärkeys korostuu. Tulee monta hyötyä yhdestä lähteestä. :)

    VastaaPoista