perjantai 1. heinäkuuta 2016

Melvinin kotiutuminen

Melvin kotiutui meille ihanan mutkattomasti. Olin kyllä havaitsevinani alkuun haikeutta aikuisten kissojen perään, kun ne vain murisivat ja sähisivät. Silloin annettiin hurjasti hellyyttä ja syliaikaa. Melvin tuli aina itsekin mielellään syliin nukkumaan tai hakemaan turvaa.

Melvin 14 vkoa
Tällä hetkellä Milolla ja Melvinillä on lämpimimmät välit. Ne nuolevat ja hoivaavat toisiaan usein, mutta yleensä tilanne päättyy siihen, että Melvin haluaisi leikkiä ja Milo nukkua. Milo poistuu paikalta omaan rauhaan ja Melvin jää pöllämystyneenä ihmettelemään kun vaari otti hatkat.

Päikkärit yhdessä <3

Vaari antoi aamupesun
Mochankin kanssa pesupuuhat luonnistuvat aina vain paremmin, mutta nekin päättyvät samalla tavalla kuin Milon kanssa. Paini ja takaa-ajo leikit onnistuvat pennun kanssa molemmilta tosi kivasti, mutta eivät vielä aikuisilta kissoilta keskenään. Mocha ja Milo osaavat olla leikkiessään todella helliä otteissaan Melviniä kohtaan. Harmikseni en ole nähnyt aikuisia kissoja pesupuuhissa tai nukkumassa yhdessä Melvinin tulon jälkeen eli laumassa taidetaan vielä haeskella paikkoja. Selväähän on se, että Mocha on pomo. Turpiin tulee jos meinaa tunkea samalle ruokakupille tai muuten vaan liian likelle silloin kun ei sovi.

Mocha tarkkailee arvokkaan etäisyyden päästä

Molemmat taitavat vähän kateellisina tuijottaa, kun leikitään Melvinin kanssa
Mochasta ja Milosta huomaan muutenkin etteivät kisut ole yhtään omia itseään. Molemmat ovat jotenkin jäykkiä, sekä varuillaan ja hermostuvat helposti. Leikkeihinkään ei osallistuta aktiivisesti. Mocha on aina lopettanut leikin muutenkin jos Milo on ilmestynyt paikalle. Se haluaa leikkiä oman ihmisen kanssa kahdestaan ja häiriintyy kissaseurasta. Aikuiset kissat eivät myöskään halua vastaanottaa hellyyttä meiltä ihmisiltä ja pakenevat vain omiin oloihinsa. Sekin harmittaa, kun tuntuu, että nythän niitä nimenomaan pitäisi helliä etteivät tunne itseään syrjityiksi. Stressiä selkeästi, mutta toivotaan, että Feliway-haihdutin lievittää sitä. Nyt vain annetaan ajan kulua ja kissojen tottua uuteen lauma kokoonpanoon.


Kasvaakohan Milo nyt "aikuiseksi", kun tuli pentu taloon. Mochasta ainakin huomasin sen, kun Milo tuli meille. Siitä tuli niin arvokas ja pentumaiset piirteet vähenivät. Eikös niin käy yleensä silloin kun nuorin ei olekaan enää nuorin laumassa?

1 kommentti:

  1. Voi että, toivottavasti aikuiset palaavat omiksi itseikseen pian! :) Onhan se kaikille suuri vaihe kun uusi kisu tulee taloon.

    VastaaPoista