keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Eläimellinen imuri

Olen jo jonkin aikaa pähkäillyt minkälaisen uuden imurin ostaisin meidän toisella kissalla kasvavaan kissatalouteen. Aikaisempi imurini oli Volta merkkinen ja palveli lattioitani peräti 14 vuotta! Mochan ja Voltan suhde ei ole ollut kovin lämmin, burmankissat ja imurit eivät nimittäin sovi yhteen :) Tässä perusilme jos Mocha kuulee inahduksenkin imurin liikuttamisesta:

Ja mä kohta niin lähden jos toi imuri tulee samaan huoneeseen...
Ja koska muista kuin Voltasta ei ole kokemusta, on valinta eri merkkien välillä vaikea. Markkinat ovat pullollaan vaikka minkälaista imuria, pölypussittomat taitavat olla tämän ajan hitti, mutta pölypussillisetkin hyvillä HEPA-suodattimilla vetelevät vertoja pölypussittomille.

Ensimmäisenä mieleeni tuli tietysti pölypussiton Dyson, jota on hehkutettu joka puolella. Tehoja tästä vehkeestä löytyy, mutta niin myös hintaakin!



Toiseksi vaihtoehdoksi nousi kohtuu hintaisempi Electroluxin Ultra Silencer Animal:

  • Hiljainen - äänitaso 61 dB: alhaisempi kuin normaali keskusteluääni
  • Pestävä HEPA 13-suodatin - kerää 99,95% ilman epäpuhtauksista
  • Anti odour-pölypussi - pölypussin kerrosrakenteeseen on lisätty deodoroiva ainesosa epämiellyttävien hajujen neutraloimiseksi (koirataloudessa varmasti hyvä!)
  • Lisävarusteena turboharja-suulake karvojen irroitukseen tekstiileistä
  • Allergia- ja astmaliiton hyväksymä





Pölypussiton Dyson on varmasti hyvä, mutta koska tunnen itseni niin hyvin, niin tiedän ettei minusta ole joka kerta tyhjentämään imurin säiliötä. Ja se kuulemma ikävästi pöllyää tyhjennettäessä. Pölypussillisen imurin voin laittaa kaappiin imuroinnin jälkeen ja manata jälleen kerran kun pölypussin täyttövalo alkaa palaa, että unohdin taas ostaa uusia pölypusseja :) Ja tietysti puolet edullisemman Electroluxin hinta houkuttaa...

Löytyykös muista kissatalouksista eläinkoteihin tarkoitettuja imureita tai oletteko harkinneet hankkivanne?

13 kommenttia:

  1. Meillä ollaan myös uuden imurin ostoaikeissa. Tässä on jo vähän aikaa jahkailtu että mikähän imuri ostettaisi, valinta on vaikea kun on niin paljon vaihtoehtoja. Ja kun alkaa lukea muiden ihmisten kokemuksia imureista niin ei enää tiedä mitä uskoa. Esimerkiksi Dysonia jotkut ylistää ja jotkut haukkuu sen maanrakoon. Meillä oli ensin aikeina ostaa Dyson, mutta sitten aloin epäröimään..

    Meillä kyseeseen tulee ehdottomasti pölypussiton imuri, ollaan saatu tarpeeksemme pölypusseista! Ja eläinmalli voisi olla hyvä varsinkin kun taloudessa on pitkäkarvainenkin kissa josta sitä karvaa lähtee ja paljon. Tällä hetkellä Electroluxin Ultracaptic UCANIMAL vaikuttaa siltä oikealta vaihtoehdolta, mutta mieli on muuttunut tässä kuukauden aikana niin usein etten ihmettele jos olen ensi viikolla taas Dysonin kannalla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa on mennyt vähän ohi tuo Electroluxin UCANIMAL, tuli vilkaistua kyllä sitäkin, mutta tuo hintakin vähän säikäytti... Ihan varmasti on hyvä imuri, mutta onkohan noissa pölypussittomissa säädettävää imutehoa? Eräs Dysonin omistaja sanoi ettei pysty säätämään imutehoa vaan imuri huutaa aina samalla teholla ja on kuulema erittäin kova ääninen!

      Missä ovat kaikki ne ovelta ovelle kiertävät imurikauppiaat, nyt olisi sellaiselle tarvetta! Kun ei noita vehkeitä pääse testaamaan edes kaupassa!

      Poista
    2. Tuossa UCANIMALissa on säädettävä tehonsäätö. Dysonista itsekin jostain luin että siinä ei ole tehonsäätöä, mutta mulle siitä ei mitään haittaa olisi, kun ei tolla nykyiselläkään imurilla tule sitä säädeltyä ollenkaan. Ja muutenkin Jade tulee joka tapauksessa pelkäämään imuria piti se pienempää tai isompaa ääntä. Jade sähisee ja juoksee karkuun heti kun siivouskaapin ovi aukeaa (traumoja pentuajoilta ensimmäisestä imurointikerrasta, pelästyi niin että tippui yläkerran rappuset alas)..

      Poista
    3. Vinkkinä muuten, että tuo UCANIMAL on tarjouksessa Kodin1...

      Poista
    4. No huh, nyt varmaan pitää hankkia sitten se! :D

      Poista
    5. Etenkin jos sen saa 150€ alennuksella!!!

      Poista
  2. Meillä on Dysonin animal pro vai mikä se nyt oli :D Sellanen pinkki :) Meillä siis ulkonäöltään se vanhempi malli. Mutta siinä on kyllä tosi tehokas imu! Siinä on myös paljon eri suuttimia.. varsinkin pyörivillä harjaksilla varustetut suuttimet ovat parhaita matoille ja sohvalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se pinkki on niin hieno, mutta niitähän ei enää taida saada mistään. Saakos siinä säädettyä imutehoa ja onko kova ääninen? Meidän vanha Volta huutaa kuin hinaaja, en yhtään ihmettele että Mocha kiitää paniikissa yläkertaan kun huomaa että imuri otetaan esille :D Mochasta ei lähde paljon karvaa, mutta lähtee jonkin verran kuitenkin, joten ehdottoman hyvä olisi pyörivillä harjaksilla varustettu suulake jolla saisi meidän mustan sohvan karvoista puhtaaksi!

      Poista
    2. Onhan se aika kovaääninen mut kissat on hyvin siihe tottunu 😊 Oon kyl tykänny kovasti 😊

      Poista
  3. Minulla on Electroluxin Ultra Silencer perusmallina, ollut jo 3 vuotta. :) Tykkään ihan hirmuisesti, kissatkaan ei sitä pelkää ja puhua pystyy ihan perusäänellä imuroidessa kun on niin hiljainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut, että juuri tuo hiljaisuus on valttia Electroluxin US-malleissa, moni on ostanut sen ihan senkin takia ja pystyy kuulema kuuntelemaan imuroidessa vaikkapa siivous musiikkia vaivatta. Voltalla jos imuroi niin ei kuule puhetta, puhelinta, eikä ovikelloa, puhumattakaan musiikista... Ja sehän olisi huippua ettei Mochan tarvitsisi pelätä imuria enää yhtä paljon :)

      Poista
  4. Meilläkin Dysonin Animal pro, juuri se pinkki. Äänekäshän se on mutta olen ihan tyytyväinen sen tehoon. En tiedä, onko tuota uutta mallia parannettu, mutta omani ei kylläkään seuraa perässä kovin hyvin, niin kuin tuossa mainoksessa kehutaan. Letku ei ole kiinni keskellä, mikä ehkä on ainakin osin syynä siihen, ettei imuri helposti seuraa. Seuraako joku imuri? Sellainen olisi kiva. :)

    Tuohon "burmankissat ja imurit eivät sovi yhteen" on (oli) olemassa poikkeus. Meillä vanha Kalle-vainaa rakasti viimeisinä vuosinaan imuria niin, että imurointi oli hiukan hankalaa, kun Kalle tuli aina paikalle häiritsemään, kun huomasi imurin. Se tuli vaatimaan osansa. Pienellä harjapäällä piti imuroida Kallea, erityisesti mahareppua. Kalle makasi selällään ja nautti. Mitä kovakouraisemmin imuroi, sitä enemmän Kalle nautti. Imurointi tuntui Kallesta mukavalta, eikä Dysoninkaan ääni Kallea haitannut, kun Kalle oli vanhemmiten täysin kuuro. Meidän nykyisistä kissoista Veikko pelkää imuria eniten, mutta Helgeä saa välillä hätistellä pois tieltä, se kun ei viitsisi vaivautua imuria väistelemään.

    VastaaPoista
  5. Ihana tarina Imuri-Kallesta <3

    Ja ei, mikään imuri ei seuraa! :D

    VastaaPoista