keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Hankintoja tulokkaalle

Uudelle kissanpennulle ei olekaan nyt niin paljon hankittavaa kuin Mochalle viime syksynä. Kantokoppa löytyy ja myöhemmin saattaa olla aiheellista hommata se toinenkin koppa, varsinkin jos kissat matkustavat samoihin näyttelyihin. Hankintalistalla ovat:
  1. Toinen kissanvessa
  2. Ruokaa + ruokakuppi
  3. Valjaat + talutin
  4. Feliway?
  5. Leluja
Toinen kissanvessa on listalla ykkösenä ja yritänkin metsästää jostain Ferplastin Prima-kissan vessaa, koska haluaisin samanlaisen vessan kuin tuo ensimmäinenkin. On vanhempaa mallia, joten saas nähdä miten onnistaa. Kissanhiekkaa löytyy vielä 4 x 14kg säkkiä ja luulen sen riittävänkin loppuvuodeksi kahdelle kissalle.

Seuraavana hankintalistalla on tietysti ruoka, vaikka pennun mukana pentupaketissa tulee ruokaakin. Tilaan taas kunnon satsin ruokaa Zooplussalta eli tuttua Cosmaa, Applawsin kitten raksuja ja Gimpet vitamiinitahnaa. Mochakin voi vielä syödä kitten raksuja, on niin hoikassa kunnossa ja alle 12kk vanha. Oma ruokakuppi täytyy tietysti myös ostaa pennulle. Mochalla on käytössä metallinen vesikuppi josta ei siis koskaan todistetusti juo ja valkoinen emalinen kuppi, jonka sisällä on erillinen metallinen kuppi, jossa tarjoan märkäruoan. Kuivaruoan tarjoan keraamisesta kupista ja ostin kissanpennulle samanlaisen kupin kuin Mochallakin, kuosi vaan on eri:


Kohdassa kolme mukaan kuvioon tulevat vihdoin ne nahkaiset "Vänttiset". Valjaita on lähdettävä sovittelemaan ja ostettava samalla kunnon talutin, sillä uusi kissanpentu perii Mochan pentuvaljaat ja taluttimen. Ulkoilemaan päästäänkin pennun kanssa heti, koska silloin on jo kesäkelit.

Olen miettinyt onkohan Feliway kuinka tarpeellinen uuden kissanpennun kotiutumisvaiheessa ajatellen Mochaa. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ilman sitä mennään, koska Mocha on itsekin vielä alle vuoden ikäinen ja toivottavasti hyväksyy pennun ilman synteettisiä apuja.

Leluja ei ole koskaan liikaa! Mielessäni onkin eräs ihana höyhenhuiska ja aktivointilelut. Vaikka saattaa olla, että Mochan häntä kiinnostaa pentua enemmän kuin yksikään lelu :D

Kiinnostaakin muuten, että miten teillä kissat syövät yhtä aikaa? Onko ruoka katettu erilleen omaan rauhaan vai syövätkö sievästi vierekkäin?

8 kommenttia:

  1. Meillä kissat syö eri huoneissa. Välillä syödät vierekkäin, mutta siinä pitää sitten olla takana vahtimassa ettei Hugo hyökkää Jaden lautaselle sen jälkeen kun oma lautanen on imuroitu tyhjäksi kymmenessä sekunnissa. Aluksi Jade ei edes suostunut syömään Hugon vieressä jostain syystä.. Kissat eivät syö vierekkäin myös siitä syystä, ettei ne hotkisi ruokaansa ihan niin nopeasti. Jadella kun on tapana oksentaa syöty ruoka heti ulos jos se syö liian nopeasti.

    Eri huoneissa ruokkiminen on kätevää tällä hetkellä kämpän pohjaratkaisun vuoksi, mutta saa nähdä miten sitten kun tästä kämpästä joudutaan pian muuttamaan pois.. Tiedän ainakin pari abyharrastajaa jotka ruokkivat kissat bokseissa, ja varmaan mekin sitten siirrytään siihen. Ainakin viimeistään sitten kun talouteen tulee kolmas kissa, sillä kolmen kissan ruokkiminen eri huoneissa olisi jo turhan vaivalloista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kuvitella, että ainakin alkuun Mocha murisee pennulle ruokapaikalla, mutta saattaa olla että väistyy ja antaa pennun syödäkin ihan rauhassa, saas nähdä :) Meillä on kyllä mahdollisuus kattaa ruoka poitsuille eri paikkoihin tarvittaessa.

      Poista
  2. Meillä kisut syö lähekkäin, olisikohan puolen metrin päässä toisistaan. :) Alkuun niille piti opettaa ettei toisen ruokakupille mennä silloin kun toinen vielä syö, mutta nykyään ne odottaa kiltisti, että syöjä lähtee ennen kuin menee imuroimaan mahdolliset tähteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mocha on nyt kastroinnin jälkeen tullut ruoalle ahneemmaksi, mutta saattaa imurointia ilmetä meilläkin, tai sitten niin päin että jos sattuu olemaan ahne pentu niin syökin Mochan tähteet :D

      Poista
  3. Hankintojen tekeminen uudelle kissanpennulle on kivaa. :)

    Meilläkin syödään ihan vierekkäin, lähekkäin ja melkein päällekkäin. :D Kissat syövät samaa ruokaa, joten en vahdi tarkkaan, että kukin syö vain omalta lautaseltaan. Myös samalta lautaselta syödään välillä ihan sovussa. Niin kauan kuin sopu säilyy, en puutu kissojen ruokailutapoihin. Kukaan ei onneksi yleensä hotki ruokaansa.

    Meillä ei ole kertaakaan ollut Feliwayta käytössä silloin, kun uusi kissa on tullut taloon. Neljä kertaa on tullut uusia kissoja vanhojen asukkien kotiin: Rasmus Kallen kotiin, Helge ja Toivo Kallen kotiin, Sulo Kallen, Helgen ja Toivon kotiin ja Veikko Helgen, Toivon ja Sulon kotiin. Sopeutuminen on aina sujunut jopa päivässä, vähintään muutamassa. En usko, että burmankissojen kanssa tulee tässä tilanteessa tarvetta Feliwaylle, ja ehtiihän sen hankkia, jos eivät millään tahdo sopeutua. Katsoisin kuitenkin ainakin kaksi kolme päivää. Kyllä pojat siitä asettuvat, vaikka jonkinlaista sähinää ja kyräilyä on alkuun melko varmasti. :)

    (Muuten Feliway on kyllä hyvä aine. Meillä se oli käytössä silloin, kun heti Rasmuksen kuoleman jälkeen lähdettiin Kallen kanssa asuntoautoreissuun. Kalle huusi koko ensimmäisen yön, ja huutaminen loppui kuin seinään, kun hankittiin autoon Feliway. Loppumatka olikin kaikille suuri ilo, ja erityisesti Kalle nautti kun sai nähdä uusia maisemia.)

    Onko sinulla muuten ruokakuppi ja vesikuppi samassa vai eri paikassa? Olen sekä itse huomannut että kuullut myös muiden kokemuksia, että kissa juo mielellään eri paikassa kuin syö. Meillä juomakuppi on ihan eri huoneessa kuin ruokapaikka. Juomakuppeja voi olla myös useita. Tietenkin jos kissa syö enimmäkseen märkäruokaa ja jos siihen vielä lisää vettä, niin kissa ei välttämättä juurikaan juo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan sopuisaa teillä :)

      Meillä on kaikki kupit samassa rykelmässä ja mietin itsekin ihan tuota samaa, että koska juominen tapahtuu aina muualla kuin ruokapaikalla, olisi syytä kattaa vesi jonnekin ihan muualle. Kylppärissä olenkin välillä pitänyt vettä kupissa, koska Mocha käy siellä muutenkin nuolemassa pisarat lattialta suihkun jälkeen. Akvaariossa riittää 300l vettä, että sieltäkin käy päivittäin juomassa, en vaan tiedä onko se kuinka hyvä juttu, mutta juohan eläimet ulkonakin ties mistä lätäköistä...

      Hyvä idea muuten, että lisää tilkan vettä märkäruokaan! Hiekkapaakkujen määrästä on aina hyvä seurata kuinka Mocha on nesteitä saanut. Ja kyllä märkäruokaa meillä syödään ja kuivaakin on tarjolla, vähemmän sitä raakaa lihaa, mutta sekin maistuu erinomaisesti.

      Poista
  4. Meillä syövät vierekkäin :) Kaikki eivät kuitenkaan syö välttämättä samaan aikaan vaan vähän limittäin.. Meidän aikuisille kissoille maistui hyvin myös Rockyn penturuoka, jos sitä jäi kuppiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitävät ilmeisesti hyvin puolensa jos teillä onnistuu syöminen limittäin? :)

      Poista