sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Litter locker II

Menin sitten ja hairahduin Mustin ja Mirrin hyvään tarjoukseen, josta kerroinkin aikaisemmassa postauksessa Palvelutestaajaksi. Bonukset eivät olleet siitä vielä paukahtaneet kanta-asiakastililleni, mutta ostin silti tämän Extreme Classic mikrohiekka & Litter locker II-setin:


Tunsin olevani kovinkin onnekas kun juuri ennen sulkemisaikaa sain viimeisen setin käsiini. En ole vieläkään ehtinyt testata EC hajustamatonta hiekkaa, joten sitä lähti säkki mukaan talkintuoksuisen kanssa. Mocha on aina yhtä kiinnostunut hiekkasäkeistä ja pureskelee muovisäkit ihan reijille jos silmä välttää.



Olen ollut hankkimassa Litter lockeria joka tapauksessa, koska vakuutuin kissanpissa-roskiksesta kun lueskelin Zooplussan arvosteluja. Laskeskelinkin, että jos ostan Litter lockerin Zooplussasta tarjouksesta 23€ joka tapauksessa, on ihan sama että maksan EC hiekoista 43€ (sis.Litter locker) eli hiekat tulivat todellisuudessa maksamaan 10€/säkki. Tajusikohan kukaan?! Kyseessä siis itselle selittely, että tämä arvokas ja turha ostos ei sittenkään ollut turha :)

Periaate Litter lockerissa taitaa olla aika pitkälti sama kuin vaippa roskiksessa eli sulkee hajut tiiviisti sisäänsä, eikä yksittäistä roskapussia tarvitse kiikuttaa häthätää pihalle. Mutta koska en ole koskaan omistanut sellaistakaan, niin tämä oli toiminnaltaan itselleni mysteerilaite. Ihmettelin nettikaupassa, että miten ihmeessä kyseinen vekotin toimii ja mitä kummaa ne täyttökasetit ovat. Laitanpa kiinnostuneille käyttöohjeesta kuvat, jotka taas selvittävät enemmän kuin tuhat sanaa:

Täyttökasetti, josta tulee putkenmallista muovipussia

Täyttökasetin asentaminen Litter lockeriin

Ja kuinka se sitten toimii, mukana tuli myös lapio ja sen pidike

Ja miten se täytyttyään tyhjennetään
Tänään olen pessyt Mochan vessan ja vaihtanut hiekat eli Litter locker pääsee käyttöön tästä illasta eteenpäin. Kovin muovisen ja heppoisen oloinen roskis, olisin jotenkin ajatellut sitä kookkaammaksi ja jämerämmäksi, mutta aika näyttää onko tästä apua ylimääräisiin tuoksuihin ja roskikselle juoksuihin :) Tähän täytyy tosiaan ostaa täyttökasetit aina jatkossa, mutta kuulin joskus jostain omista pakastepussi viritelmistä..? Jos joku tämän omistaa niin kuulen mielelläni käyttökokemuksia hajujen pitävyydestä ja nimenomaan siitä, että kuinka nopeasti roskis täyttyy!

6 kommenttia:

  1. Meillä kahden kisun taloudesta löytyy, ja oon tykänny. Pitää hajut hyvin ja on näppärä käyttää.Ihan normaaleja isoja roskapusseja tosin käytän,taitan vaan "reunan" yli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ajattelin itsekin käyttää jatkossa samalla tavalla isoja roskapusseja :)

      Poista
  2. Minun pyhällä birmalla on ollut jo toista vuotta käytössä ko.roskis. On ollut tosi hyvä. Ostin sen zooplussasta ja myös noita täyttöpusseja. Nykyisin käytän normaalia roskispussia. Todella pitää hajut pois ja ei tarvitse vaihtaa pussia kuin harvoin. Kissani käyttää hajutonta piimaahiekkaa ja kun päivittäin poistaa kikkareet vessakaan ei haise. Kiva jos Musti&Mirristä saa näitä vessaroskiksia, silloin kun ostin siellä ei ollut. Suosittelen ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla ettei ostokseni ollut turha! Pökäleet olen laittanut vessanpönttöön jos eivät ole aivan mikrohiekassa, sitä kun ei putkiston tukkeutumisen takia saa vessanpönttöön mennä. Vähentää varmasti myös hajuhaittaa lisää siltä osalta.

      Poista
  3. Taitaa tulla aikatavalla turhaa muoviroskaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta toinen puoli :) Litter lockeristahan tulee vain yksi iso muovipussi useamman päivän ajalta, toisin on kun joutuu joka päivä viemään useamman jätöspussin roskiin. Ja toki muoviroskaa tulee jos kissa on sisäkissa, eikä voi käydä tarpeillaan ulkona ja muovipusseihinhan on vastuullisen koiranomistajan koirankakatkin lenkiltä korjattava, eikä taloyhtiön biojätteeseenkään voi valitettavasti eläintenjätöksiä ladata.

      Poista