lauantai 11. tammikuuta 2014

Ruokatilaus

Meillä ei ole ollut kaapissa muutamaan päivään muuta kuin kuivaruokaa ja pakkasessa toki raa'at, mutta ei mene niin hyvällä menekillä alas nuo raa'at kuin toivoisin. Epätoivoisena hain eläinkaupasta 400g tölkin Feline Portan kanaa, joka ei sekään kelvannut kunnolla. Tämä selittyy sillä, että Mochalla taitaa olla jonkin sortin addiktio tonnikalaan eli hainpa kissan tonnikalaa lähikaupasta ja laitoin sitä sekaan. Johan kelpasi. Samalla tyylillä saan Mochan syömään mitä vaan uutta eli jos on tonnikalaa niin Mocha syö :)

Mustista ja Mirristä olen aikaisemmin ostanut Mochalle Petite Cuisinea, siitä kirjoitin Gluteenitonta kissanruokaa-postauksen, mutta lopettavat sen valmistuksen niin täytyy tutustua uusiin merkkeihin. Harmi, se nimittäin maistui Mochalle ja oli erittäin edullinen ruoka.

Yes, viimeinkin tämä Zooplussan ruokasatsi saapui, joulun ja uuden vuoden pyhät taisivat hieman hidastaa toimitusta:

Mocha otti ruokatilauksen innokkaana vastaan :)

Tilauksessa tuli siis kunnon kasa ruokaa:
  • Feline Porta Kitten, kanaa ja riisiä
  • Almo Nature, kana katkarapu ja yllätys yllätys tonnikala kana
  • Cosma-kokeilupakkaus, jossa 4 eri makua
  • lisäksi Gimpet Paste Multi-Vitamin-tahna

Milloin näitä pääsee maistamaan?

Purkit olivat ottaneet osumaa matkalla jonkin verran, kuten kuvasta näkyy, mutta kaikki olivat kuitenkin ehjiä. Almo Naturea ja Feline Portan Kitteniä on jo aikaisemmin maisteltu menestyksellä, joten niitä uskalsin tilata isommat satsit, mutta tuota Cosmaa ei taida muualta saadakaan kuin Zooplussalta. Siksi otin siitä tuon kokeilupakkauksen. On ilmeisesti ollut kissoille maistuva merkki, saas nähdä miten Mochalle kelpaa. Applawsia ei meillä ole vielä testattu, ihan siitä syystä, että pelkään ettei sen jälkeen enää mikään muu kelpaa :D Joten sitä ei tällä kertaa ollut vielä tilauksessa.

Ostin paikallisesta eläinkaupasta myös lisää Life Cat-merkkistä ruokaa, josta teinkin aikaisemmin postauksen Testing, testing... Rotukissayhdistyksen jäsenenä saan kyseisestä liikkeestä 8% alennusta kissanruoista. Aikaisemmin ostin kana-tonnikala makua, nyt tarjolla oli ainoastaan tonnikala versiota:

Tonnikala maistuu aina, näistä on jo pari purkkia syöty!
Epäilin, että kyseisestä ruoasta Mochan henki alkoi haista todella voimakkaasti mädäntyneelle kalalle, mutta syy selvisi: Aina kun Mocha on hermostunut, sähisee ja murisee esim. muille kissoille, sen henki alkaa haista todella pahalle, merkillistä mutta totta! Eli meillä syödään Life Cat:iä jatkossakin, joko olette tätä testanneet?

Kaiken kaikkiaan märkäruokaa on nyt n. 6kg(!) yhteensä, näillä tulisi siis pärjätä pitkään maaliskuulle. Tähän saakka olen ruokkinut Mochaa 3 kertaa päivässä märkäruoalla/raakaa sekaan ja kuivaruokaa on tarjolla aina. Tosin Mocha syö muutenkin vähän kerrallaan, eikä ole ahne syömään, paitsi äsken nuoli kupin kiiltävän puhtaaksi kun maisteltiin uusia ruokia :) Mutta pian vähennetään ruokintaa kahteen kertaan päivässä.

Vähän mietitytti ostaa noita isompia tölkki kokoja, n. 150g-170g tölkit ovat vielä ok, mutta mietitytti nuo Almo Naturen 280g purkit, että kuinka nopeasti hupenevat ja kuinkahan säilyvät jääkaapissa, mutta hyvältä näyttää. Se 400g tölkki meinasi vähän kuivahtaa kannenkin kanssa jääkaapissa, mutta monikissa talouksissahan nuo isommat purkit ovat varmasti kätevämpiä ja tietysti hinnaltaan monin kerroin edullisempia.

Mitäs teillä syödään ja tilaatteko netistä vai ostatteko kivijalkaliikkeestä?

2 kommenttia:

  1. Meillä tilataan myös suurin osa ruuista Zooplussalta. Raakoja ostan Mustista ja Mirristä.. Siellä on myös myynnissä Natures Menu-niminen märkäruoka. Se on täysravinto ja annospusseissa :) Muutenkin pyrin ostamaan täysravintoja. Raksuina meillä Orijen, mutta ei koko ajan tarjolla :) Märkäruokamerkkejä meillä käytössä: Iams, Miamor, Royal Canin, Grau, Smilla, Animonda vom Feinstein..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä raksuina Royal Canin, sillä sitä saatiin kasvattajalta 2kg pussi, menee hetki sitä syödessä. Myös Iams ja Eukanuba ollut raksuista testissä. Sain ystävältä Almo Naturen kuivaruoka pussin testiin ja tuo Orijen on ehdottomasti tulevaisuuden suunnitelmissa.

      Märkäruoista ei Smilla ja Carny kelpaa eli jos on nautaa ja patee muodossa niin ei mene millään alas. Harmi, kun olis muuten hyviä ruokia. Pussiruoat menevät alas, muttei ole suosikki ruoka. Mustista ja Mirristä ostan meidän raa'at myös, mutta muuten suosin nettiä.

      Poista