torstai 9. tammikuuta 2014

Kissanhiekan menekki

Kun laskeskelin näitä Mochan kuluja, niin innostuin tekemään postauksen kissanhiekan menekistä. Meillä on siis käytössä Compact Care vauvatalkin tuoksuista mikrohiekkaa Mustista ja Mirristä. Hiekkaa on myös hajustamatonta ja kenzo-kukan tuoksuista sinisillä kiteillä, jota ajattelin vielä kokeilla. Compact Care lupailee, että tuoteperheeseen on tulossa kolme uutta erittäin laadukasta paakkuntuvaa kissanhiekkaa. Jään mielenkiinnolla odottelemaan...

www.compactcare.fi

Ostin syksyllä pari 14kg hiekkasäkkiä tarjouksesta 30€ ja ensimmäisellä säkillä tämän yhden kissan kanssa mentiin 3kk! Eli hyvinkin riittoisaa. Osallistuin myös Mochan kuvalla Facebookissa Compact Care kissanhiekka-kilpailuun, jossa voittaja kissa sai vuoden kissanhiekat. Aika hyvä palkinto! Valitettavasti voitto ei osunut kohdalle, mutta ehkä yritetään uudestaan jos kilpailu vielä järjestetään.

Tällä kuvalla osallistuimme CC-kisaan. Kuva: Tove Karhu

Blogissani on ollut aikaisemminkin juttua Kissanhiekasta ja Mochan kasvattajan käyttäessä vauvatalkintuoksuista mikrohiekkaa (CC tai Extreme Classic) oli luonnollista, että otin sen itsekin käyttöön. Mochan ei tarvinnut totutella uuteen hiekkaan ja olen ollut vakuuttunut imukyvystä, hajunpitävyydestä sekä erityisesti riittoisuudesta, joita minullekin kehuttiin. Extreme Classic ei kuulema eroa muulla tavalla Compact Caresta kuin hinnallaan. Meillä kun ei tuota EC:tä ole ollut käytössä, niin enemmän testanneet kommentoikoot tätä väitettä :)

Kissanvessaan en ole tänä aikana kertaakaan vaihtanut kaikkia hiekkoja kerralla, olen vain poistanut kiinteät paakut ja lisännyt uutta hiekkaa tilalle, kuten hiekkasäkissä neuvotaan. Toki loppuvaiheessa hiekka alkoi haista vähän tunkkaiselta, todellakin huomaan eron nyt kun olen vaihtanut uudet hiekat. Toinen kissanvessa voisi olla hyvä ratkaisu myös, sillä vessoihin voisi vaihtaa hiekat eri aikoina, jolloin Mocha saisi itse valita kumpaa vessaa haluaa käyttää. Kaitpa kissatkin osaavat äänestää jaloillaan :D Useat kissanomistajat taitavat  pestä kissanvessan kerran viikossa ja vaihtaa samalla puhtaat hiekat, mutta meillä on toiminut hyvin näin. Tähän sain idean blogista Pikkupedot: Hiekkakokeilun tulosta. Kannattaa lukaista!

Meillä mikrohiekka kulkeutui jonkin verran muualle asuntoon, mutta hommasin kissan vessan eteen ihan tavallisen tummanharmaan kynnysmaton, joka stoppaa hiekat ihmeen hyvin. Enpä olisi uskonut eli halpa (2€) ja erittäin tarpeellinen hankinta!

Kommenttia saa mielellään laittaa kissanhiekan menekistä ja vessanhoito rutiineista, samalla voisi mainita tassuttelijoiden määrän :)

6 kommenttia:

  1. Meillä en kovin usein vaihda kaikkia hiekkoja vaan lisään ainoastaan tilalle uutta. En ole tarkkaa kirjaa pitänyt vessanpesuväleistä, mutta n. 3kk on pesuväli.. Meillä siis 3 kissaa ja 2 jumbovessaa. Kerran päivässä poistan paakut hiekan seasta.

    VastaaPoista
  2. Mä kuulun myös niihin jotka ei todellakaan vaihda kaikkia hiekkoja viikon välein, ihan hiekan tuhlausta semmonen. Oon huomannut että juju on siinä, että pitää hiekkalaatikossa runsaasti hiekkaa ettei pissapaakut kosketa laatikon pohjaa ja likaa sitä, kun paakut murenee herkemmin pohjasta irrotettaessa.

    Meillä on hiekkalaatikon kanssa ollut ongelmana pikemminkin se, että kissat lähtee sieltä niin kovalla kiireellä että hiekat lentää pitkin poikin. Siinä ei mitkään kynnysmatot auta kun ne hiekat lentää metrin päähän. :D Sen takia meillä hiekkiksen oviaukko osoittaakin seinää kohti, jolloin suurin osa hiekoista pysähtyy seinään.

    Ja meillä siis 2 kissaa ja 2 isoa katollista hiekkistä. Ja hiekkana käytössä Extreme Classic.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä on, että vessasta pitää syöksyä ulos?! Samaan ilmiöön törmäsin ystävän luona, jonka kissat juoksivat vielä tavarat takapuolesta roikkuen suoreen olohuoneeseen, ou jee! Siinähän sitten keräilet kiinteät olkkarin lattialta... Tällöin heillä oli vain yksi vessa kahdella kissalla eli olisiko vaikuttanut asiaan, ettei toisen jälkeen ollut kiva mennä vessaan hajuihin ja oli kiire pois..? Ymmärtäähän sen, kun puhtaita eläimiä ovat.

      Oletko muuten testannut Compact Carea eli osaatko verrata tuota Extreme Classicin kanssa ja paljonko sulla kuluu sitä kahden kissan kanssa?

      Poista
  3. Mä putsailen kakat ja hiekat joka toinen päivä, KAIKKI hiekat vaihdan tosi harvoin, ehkä kerran vuodessa?

    VastaaPoista