sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Suosituimmat kissarodut 2013

Kissaliitto listasi viime vuoden rotukissat: ragdoll oli siis vuoden 2013 suosituin rotu, 11 kerta peräkkäin. Tästä kirjoitti mm. Satakunnan kansa,  Iltalehti, Ilta Sanomat ja Aamulehti. Työkaverilla on armoton kissakuume, eikä asiaa varmaan helpota mun jatkuva hehkutus kissoista ja vierailu meillä katsomassa Mochaa. Hän harkitseekin juuri ragdollia tai muuta "naamiokissaa". Ragdoll kävi itsellänikin mielessä, kun kissaa meille mietittiin, mutta miksen halunnut valkoista pitkäkarvaista kissaa:
  • ensimmäinen kissani oli maatiainen, valkoinen "angorakissa", jonka paikkaa ei voisi toinen valkoinen kissa ottaa, on se eka niin tärkeä <3
  • halusin helppohoitoisen turkin kissalle eli ei kiitos enää takkuja turkissa ja valkoisia, pitkiä karvoja vaatteisiin ja huonekaluihin
  • karvapalloja, joita pahimmassa tapauksessa poistetaan kirurgisesti kissan vatsasta :( 
Näistä ja monista muista puolestaan puhuneista syistä meille lopulta muutti ruskea burma, kuten blogista näkyy :) Blogistani löydät mietteitä tästä kirjoituksistani Rotuviidakko ja Burma sen olla pitää.

Kymmenen suosituinta kissarotua Suomessa 2013:

1. Ragdoll, 899 rekisteröintiä.
2. Maine Coon, 561.
3. Pyhä Birma, 261.
4. Brittiläinen lyhytkarva, 245.
5. Norjalainen metsäkissa, 233.
6. Cornish rex, 209.
7. Siperiankissa, 203.
8. Burmankissa, 192.
9. Devon rex, 166.
10. Itämainen lyhytkarva, 162.

Itse linssilude!

Burmankissa oli myös mukavasti päässyt kymmenen suosituimman rodun joukkoon eli Mocha on siis tuossa rekisteröintiluvussa mukana. Sydämeni vei burmankissa jo vuosia sitten, kun tutustuin näihin ihanuuksiin koti oloissa. Pari vuotta sitten näin kissanäyttelyssä upean, ruskean lempeäluontoisen kollin, silloin tiesin, että tuo on se minun rotuni! Vaikka kaikki kissathan ovat ihania :)

6 kommenttia:

  1. Musta on hassua, että burma on listalla! Ja että venäjänsininen ei! Kaikki aina tunnistaa Arskan, mutta Reiskaa ei. :) Hih. Mutta kivakiva.

    Ja hui noi karvapallot...! Meillä on suunnitelmissa joku pitkäkarvainen tyttöpentu, mutta pelottavaa noi karvat! Ragdollin mäkin meinasin ottaa ekaks kissaks mutta burmaan päädyin kun ihastuin kaverin suklaaburmaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mäkin olisin voinut olettaa, että venäjänsininen olisi ollut listalla, vaikka arvelinkin burman olevan aika yleinen. Venäjän sininenkin on mulle rotuna jo lapsuudesta tuttu, kummitädillä oli ihana Ville eli Viltsu!

      Mäkin muuten ihastuin ekaksi juurikin ystävän kahteen suklaaburmaan :)

      Poista
  2. Niin, Pyhä Birman pentuja ollaan täällä kovasti kuolailtu... :) Mutta ehkä vasta viimeistään kesäksi, JOS OLLENKAAN. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaaaw! Sellainen olisi niin ihana pörröinen kisu! Mun työkaverilla se myös yhtenä vaihtoehtona eli jos ottaa, niin tulee birmakin tutuksi :) Burman kasvattajat ovat todenneet, että heiltä tulee aika usein kyselyjä birmasta, eihän se nyt ole niin justiinsa, että oliko se nyt burma vai birma :D

      Turkki birmalla on kuulema ihanan silkkinen :) Mutta... Hiljattain kuulin, että tuttuni Pyhältä Birmalta oli leikattu 7cm(!!!) halkaisijaltaan oleva karvapallo vatsasta, kun ei mitään mennyt enää kissaan sisään, eikä mitään tullut ulos. Sen jälkeen kyllä hoksasi alkaa syöttämään karvaa "sulattavaa" ruokaa...

      Poista
    2. Argghh, hui! Joo, semmosia raksuja ainakin myydään, jotka noihin palleroihin tehoaa. Meillä ei kyl pojat oksentele karvapalloja lainkaan.

      Poista
    3. Ei meilläkään ole karvapalloja tosiaan näkynyt.

      Poista