maanantai 27. tammikuuta 2014

Reviiri-lehti, näytenumero 2

Kas kummaa, postilaatikkoon oli yllätyksekseni ilmestynyt Reviiri-lehdestä viimeisin numero, jälleen näytelehtenä. Edelleenkään tarkoitus ei ole mainostaa lehteä! Tällä kertaa lehti oli koira painotteinen aihesisällöltään, kuten kansikuvastakin voi päätellä, mutta muutama mielenkiintoinen juttu kissoistakin löytyi, kuten "Rauha maahan"- kissojen agressiivisesta käytöksestä ja "Vauvauutisia"- kissan raskaus ja synnytys. Viimeisin aihe kiinnosti siltä osin, että harkitsin ennen Mochaa myös naaras burmankissan ottamista sijoituskissaksi eli joskus tulevaisuudessa olisi kiva kokea kissanpentujen syntymä ja kasvatus...

Talvinumero 4/13
Ensimmäisten lemmikkikissojen historiasta kerrottiin myös:
"Pitkään on uskottu, että kissa kesytettiin ensimmäisenä Egyptissä, mutta asia ei välttämättä olekaan niin. Kissasta on saattanut tulla kotieläin jo 4000 vuotta ennen egyptiläisten seinämaalauksia. Ranskalaiset tutkijat löysivät vuonna 2004 Kyprokselta 9500 vuotta vanhan haudan, jossa makasi kaksi ruumista: ihminen ja kissa. Kuolleet oli haudattu lähekkäin kauniisti koristeltuun leposijaansa, mistä pääteltiin, että kyseessä oli todennäköisesti arvostettu henkilö ja hänen lemmikkieläimensä."

Ja viisaat loppusanat:
"Ihminen ei koskaan ole kesyttänyt eläintä.
 Se tuli sisään, 
koska oli kylmä ja näytti söpöltä, 
kunnes sai ruokaa."

Tottako? Voipi olla :)

Lisää lehdestä voit lukea kirjoituksestani Reviiri-lehti. Jos haluat tilata itsellesi ilmaisen Reviiri-lehden näytenumeron, niin tilaamaan pääset TÄSTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti