perjantai 24. tammikuuta 2014

Orijen testissä

Kuivaruoka varasto alkoi olla niin vähissä, että ostin vihdoin tätä kaikkien kissaihmisten hehkuttamaa Orijenia, Cat & Kitten:

Makuna siipikarja

Kyseessä on siis viljaton kuivaruoka nappula, joka ei sisällä synteettisiä säilöntäaineita. Yleensähän nappulaa pitää kasassa vehnä, maissi, peruna tai riisi. Tässä tärkkelyksenä on käytetty mm. hernettä. Toisena makuna Orijenia löytyy kalan makuinen 6 fish. Se olisi varmasti himo tonnikala syöjämme suosikki :) Miten sitten Orijen Cat & Kitten eroaa muista ruokamerkeistä:
  • korkeampi proteiiniosuus tuoreesta lihasta
  • ei sisällä viljaa
  • vain vähän hiilihydraatteja
  • runsaasti hedelmää ja kasviksia
  • yrttejä ja probioottisia bakteereita suojaamaan terveyttä
Proteiinia on huimat 42%, aikaisemmin käyttämissäni kuivaruoissa proteiinia on ollut n. 10% vähemmän. Tueteseloste näyttää hyvältä:

KOOSTUMUS
Tuore kana (20 %), kuivattu kana (15 %), tuore kananmaksa (4 %), tuore kokonainen silli (4 %), tuore kalkkuna (4 %), kuivattu kalkkuna (4 %), tuore kalkkunanmaksa (3 %), tuore kokonainen kananmuna (3 %), tuore kuha (3 %), tuore kokonainen lohi (3 %), tuore kanansydän  (3 %), kananrusto (3 %), kuivattu silli (3 %), kuivattu lohi (3 %), kananmaksaöljy (3 %), kananrasva (2 %), punainen linssi, vihreä herne, vihreä linssi, sinimailanen, jamssi, hernekuitu, kikherne, kurpitsa, talvikurpitsa, pinaatti, porkkana, Red Delicious omena, Bartlett päärynä, karpalo, mustikka, merilevä, lakritsijuuri, väinönputken juuri, rohtosarviapila, kehäkukan kukka, fenkoli, piparmintun lehti, kamomilla, voikukka, kynteli, rosmariini, Enterococcus faecium.

LISÄAINEET
A-vitamiini 15000 KY, D3-vit. 2000 KY, E1 (Rauta): 40 mg, E2 (Jodi): 3 mg, E4 (Kupari): 13 mg, E5 (Mangaani): 14 mg, E6 (Sinkki): 150 mg, E8 (Seleeni): 0,3 mg, Muut lisäaineet: Enterococcus faecium NCIMB10415:300 M CFU/kg.

RAVINTOAINEKOOSTUMUS
Raakavalkuainen 42 %, Raakarasva 20 %, Kosteus 10 %, Hehkutusjäännös 8 %, Raakakuitu 3 %, Kalsium 1,4%, Fosfori 1,1 %, Omega-6 3,5 %, Omega-3 1,2 %, DHA / EPA 0,7 % / 0,4 %, Tauriini, 0,25 %, Magnesium 0,09 %, ph 5.

Muita Mochan syömiä kuivaruokamerkkejä (kaikissa viljaa) ovat olleet:
  • Iams (testiin tarjouksesta)
  • Eukanuba (testissä sokerittomana, väri- ja säilöntäaineettomana)
  • Royal Canin (kasvattajalta 2kg)
  • Almo Nature (burma herroilta tuliaisena)

Usein muihin kuivanappuloihin on lisätty makuaineita, kuten mm. siirappia ja laardia (sianrasvaa), lisäämään ruoan maistuvuutta. Orijenissa maistuu oikea liha ja siksi se saattaa vaatia tottumista joiltakin kissoilta, joten Orijenia kannattaa sekoittaa vanhan kuivanappulan sekaan aluksi. Tarjosin tätä Mochalle ihan pelkiltään ja nappulan koko on itseasiassa aika pieni, joten suurin osa meni ihan hotkimalla pureksimatta alas eli meillä tätä syödään oikein hyvällä ruokahalulla, kuten kuvasta näkyy:

Tässä näkyy hyvin tuo nappulan koko
Jos innostuit kuten minä, Orijen jälleenmyyjät löydät paikkakunnittain TÄÄLTÄ. Ja saahan näitä Zooplussasta, mutta harmikseni ei pientä 340g pussikokoa, jotta pääsisi ensin kokeilemaan. Oman pienen Orijenin testi pussukkani ostin paikallisesta Faunattaresta ja tein samalla hintavertailua eli nuo Zooplussan hinnat olivat vain n. 1€/kg edullisempia verrattuna kyseiseen liikkeeseen.

Tätä ostetaan meille jatkossakin!

6 kommenttia:

  1. Mun pojilla on tuota nyt kans! :) Hyvin maistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orijenia ei tainnut jossain vaiheessa saada oikein mistään, mutta onneksi nyt saa. Kalaversiota täytyy siis vielä testata :) Ja olipa uutuutena tullut Orijenille Regional Red - kuivanappula, punaisesta lihasta eli nautaa, villisikaa, possua ja biisonia, aika eksoottista! En vaan tiedä joko sitä saa Suomesta..?

      Poista
    2. Jep, Zooplussalla oli pitkään ongelmia sen kanssa, mähän laitoin ihan kyselyäkin sinne menemään :D Ja sit oli pienemmät koot loppu, oli vaan sitä tosi isoa säkkiä...Tuota kalaa oon ostanut!

      Poista
    3. En mäkään ehkä sitä suurinta säkkiä ostaisi, paitsi jos kissoja olisi enemmän. Jostain luin miinusta siitäkin, ettei noita isompiakaan säkkejä voi uudelleen sulkea. Se on vähän harmi, jos pääsee aromit haihtumaan ja ruoka eltaantumaan... Seuraavaksi varmaan testaan sitä kalaa pienessä pussissa ja puntaroin sitten kumpaa ostan siinä reilun 2kg säkissä. Maistuiko muuten Reiskalle ja Arskalle kumpi paremmin?

      Poista
    4. Heh vasta sun kommentista tajusin, että meillähän on nyt tosiaan Acanaa eikä Orijenia! :D Luulin tilanneeni Orijenia! ;D Piti ihan peloissani tarkistaa, että onhan se sentään kissanruokaa, ja huh, on se :D Arska kun vetelis koirankin nappuloita tyytyväisenä...

      Noissa on joo tosi huonot sulkusysteemit, totakaan 2,5 kg pussia ei saa enää kii :( Mut joo, toi Acana on kyl varmaan suht samanlaista kuin Orijen ja molemmat maistuivat ihan yhtä hyvin. Arska on muutenkin ihan raksufriikki, märkäruokaa se vaan vähän näykkii tuoreeltaan mutta raksut saa sen silmät kiilumaan :D

      Poista
    5. Acanalla on sama valmistajakuin Orijenilla, että ihan laadukasta ruokaa sekin, vähän vähemmän protskuja ja lisäksi perunaa, verrattuna Orijeniin, muuten samaa sapuskaa :)

      Meillä pussinsulkijoina kätevä emäntä käyttää pyykkipoikia, toimii!

      Poista