maanantai 6. kesäkuuta 2016

Valmisteluita kissanpentua varten

Mochalle ja Milolle ostin penturuokia aikanaan myös, kissanpennun kuivanappuloita ja märkäruokia joista Smilla ei kelvannut. Vanhassa postauksessa Kissanpennun ruokinta onkin lista Mochalle ostetuista ruoista ja Ruokakaapin täydennystä postauksessa on purettu Zooplussan paketti Mochalle ja tulevalle Milo-pennulle. Syötän pääasiassa kissapojille viljattomia kuivanappuloita, tosin joskus mukaan tarttuu joku uusi viljallinenkin merkki kokeiluun ja Zooplussalta saa bonuspisteillä ilmaiseksi usein kuivaruokaa. Märkäruoista ostan lähinnä Feline Portaa ja Cosmaa, ne maistuvat Mochalle ja Milolle parhaiten, välillä uskallan sentään ottaa kokeiluun jotain uuttakin. Lisävitamiinit pennulle on ostettu jo hyvissä ajoin.
Mustin ja Mirrin uuden myymälän avajaisissa oli mahtavia tarjouksia ja ostin tulevalle burmapennulle Pure Natural kuivaruokaa ja muutamia Canaganin märkäruokia. Nyt hullaannuin netissä täysin ja tilasin kaikenlaisia ruokia pennulle ja tietysti aikuisillekin kissoille juurikin Zooplussalta, paketti saapui jo tänään.

Cosmalla oli penturuokaakin, kiva yllätys!
En tiedä mikä minuun meni kun menin tilaamaan tämän Animondan pentupaketin?! Kun paketti saapui, tuli ihan deja vu-fiilis eli taisin joskus ostaa jommalle kummalle Mochalle tai Milollekin tuon Animondan pentupaketin kokeiluun, eikä maistunut. Rafinet taisi jäädä syömättä, kastikkeet vaan nuoltiin. Saas nähdä miten nyt käy... Vom Feinsten ruoat ovat sentään soijattomia, väri- ja säilöntäaineettomia, eivätkä sisällä geenimuunneltuja raaka-aineita. Mutta se on patee muodossa joka ei ainakaan meidän nirsoille pennuille aikanaan maistunut ja ei kyllä aikuisenakaan.

Virhe ostos?!
Lisäksi paketissa tuli täydennyksenä puupohjaista kissanhiekkaa. Ökoplussaa tai vastaavia meillä on käytetty jo kaksi vuotta. Samanlaista on onneksi käytössä nykyään myös kasvattajalla, joten ei tarvinnut lähteä ostamaan mikrohiekkoja. Vessoja on nyt kaksi, harkinnassa on vielä kolmannen vessan osto. Pennulla on niin nopea aineenvaihdunta, että vessoja täytyy siivota ahkerasti.

Feliway sisältää synteettistä kissojen naamaferomonia
Milo-pennun kotiutuessa en turvautunut Feliway'hin. Oli kiva, että Mocha sopeutui uuteen tulokkaaseen ilman synteettisiä aineita. Mutta Mochan ja Milon aijemman välirikon takia, on nyt otettava kaikki keinot käyttöön. Välirikon aikana Feliway oli käytössä vähentämässä kissojen stressiä ja siltä ajalta minulla on tallessa vielä haihdutin, joten ostin ainoastaan täyttöpullon. Haluan stressata kissoja mahdollisimman vähän uudessa tilanteessa. Sen vuoksi en myöskään lähtenyt kissojen kanssa näyttelyihinkään tässä lähi viikkoina. Enkä halua ottaa nyt pennun tullessa riskiä, että näyttelystä kantautuu meille jokin viirus tai sairaus. Ostin myös Feliwayn suihkeen, jotta sitä voi suihkuttaa pennun kuljetuskoppaan ja tulevaisuudessa käyttää myös näyttelyreissuilla, se toivottavasti rauhoittaa matkan tekoa. Mukaan saadaan pennulle kasvattajalta myös omalta emolta tuoksuva peitto. Milo raapii meillä sohvan selkänojaa raapimapuusta huolimatta ja haluankin kokeilla auttaako Feliway suihke tähän tapaan. Onneksi sohvassa on vahva kangas, eikä vahingot näy pahasti. Feliway haihdutin suositellaan asennettavaksi pistorasiaan noin viikkoa ennen elinolosuhteiden muutosta/stressitilannetta. Tänään siis, tulipa postissa sopivasti :) Eli vielä viikko odotusta!

Ihana Kuningaskissus <3 Kuva: Päivi Salmi

3 kommenttia:

  1. Ihana tuo tuleva pentu <3 Meillä on kovasti tykätty tuosta Pure Naturalin penturaksusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin, että oli teillekin tullut uusi pentu <3 Meillä on isoille pojille Pure Natural maistunut hyvin, toivotaan että pennulle myös!

      Poista
  2. Oijoijoi, se on niin parasta shoppailla uusia juttuja tulokkaalle, heräteostoksilta on vaikea välttyä siinä tilanteessa! :D

    VastaaPoista