keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Suosituimmat kissarodut 2014

Tässä vuoden vaihteen jälkeen onkin taas hyvä päivittää, mitkä olivatkaan menneen vuoden suosituimmat kissarodut. Kissaliiton rekisteritiedotteen mukaan heikko taloustilanne ei ole vaikuttanut juurikaan kissojen rekisteröintien määrään, rotukissojen arvostus kasvaa edelleen ja rotukissoille on kysyntää.

TOP 10 (suluissa edellisvuoden määrät ja sijoitus)

  1. Ragdoll 760 (899, 1)
  2. Maine coon 553 (561, 2)
  3. Siperiankissa 260 (203, 7)
  4. Cornish rex 252 (209, 6)
  5. Norjalainen metsäkissa 251 (233, 5)
  6. Brittiläinen lyhytkarva 250 (245, 4)
  7. Pyhä birma 230 (261, 3)
  8. Burma 173 (192, 8)
  9. Itämainen lyhytkarva 170 (163, 10)
  10. Venäjänsininen150 (95, 14)
Burmankissa piti pintansa edellisellä sijoitus paikallaan, Milokin kuuluu vuonna 2014 rekisteröityjen burmien lukuun:

Milo the Burmese Cat

Burmista yksi suosituin väri tuntuukin olevan ruskean ohella suklaa, kuten Milo yllä. Naamioväritys tuntuu rotukissoissa viehättävän erityisesti. Itse arvoinkin alkuun, että onko ensimmäinen burmani ruskea vai suklaa, mutta olin aikoinaan ihastunut ruskeaan, kiiltävä turkkiseen kolliin kissanäyttelyssä ja juuri sellainen piti saada itselle ekaksi burmaksi.

Nyt kun nämä kaksi lempiväriä meillä jo on, niin tokihan joukkoon vielä yksi ihanuus olisi saada... Nimittäin haaveissa on edelleen se lila burma, jonka turkki on vaalean kyyhkysenharmaa sinisellä naamiolla, ja etenkin sellainen lila joka selkeästi vivahtaa vaaleanpunaiseen on suosikkini! Tai sitten ihana lilakilpikonna tyttönen jonka turkissa on kyyhkysenharmaan lisäksi vaalea aprikoosi sekoittuneena tai laikkuina. Saahan haaveita aina olla, eikö niin ;)

Burmien rotumääritelmän ja lisää burmien väreistä voit käydä lukaisemassa Burmakissan Ystävät ry:n sivuilla tai ihastella burmavärejä kuvista BKY:n galleriasta.

8 kommenttia:

  1. Siis ei ole persialaista?!! Mitä ihmettä. :D
    xoxo Mella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä mietin samaa jo viime vuonna, että miten persialaisia ei ole listalla ollenkaan..? :)

      Poista
  2. Meitä maatiaisiakaan/kotikissoja ei ole, mutta johtuukohan se siitä ettei niitä rekisteröidä silleen :-) Mutta me väitetään että maatiaisia on Suomessa eniten :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä, ihania maatiaiskisuja taitaa tosiaan olla eniten <3

      Poista
  3. Ragdollilla on tosin iso pudotus viime vuoden rekkarimääriin, mutta hienoa kuitenkin, ettei ole niin hirmuisesti tämä taloustilanne vaikuttanut! :) Norski ihmetyttää miten se on noin alhaalla. Hyvä sijoitus burmalaisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin varma että taloustilanne jollain tasolla vaikuttaisi rotukissojen ostoon, mutta hienoa ettei ainakaan suuremmin :) Jee, burmat pitivät paikkansa!

      Poista
  4. Kolmen itiksen palvelijana kummastelen, tai ehkä en sittenkään, kun itämaista pitkäkarvaa ei listalle ole päässyt. Kiva, kun laitoit tilaston. Ja kissasi ovat suloiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo oli aikakin itämaisten päästä listalle! Olen jotenkin ollut siinä uskossa että siamilaisia/itämaisia olisi paljonkin enemmän kuin burmia.

      Kiitos kehuista Pirkko, vaikkakin kaikki kissat ovat suloisia <3

      Poista