sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kissanpennun ruokinta

Sen verran olen jo perehtynyt aiheeseen, että kissanpennun ruoka tulisi olla proteiinipitoisempaa ja rasvaisempaa kuin aikuisen kissan, pennun tulisi syödä useammin päivässä ja penturuokia syötetään 12kk ikään saakka.

 
Joitakin ruokia olenkin jo ostanut, kuten kuivaruoista:
  • Iams kitten
  • Purina Pro plan junior
  • Brit Care (näytepussi)
  • Royal Canin kitten (tulee kasvattajalta pentupakkauksessa)

Märkäruoista löytyy:
  • Almo nature
  • Petite cuisine
  • Smilla kitten

Näillä ainakin päästään alkuun ja lisäksi ajattelin tarjota seitiä, kanansuikaleita, naudanjauhelihaa, tonnikalaa ja (vähä)laktoositonta kermaviiliä. Ostoslistalla olisi myös pakastettuja broilerin sydämiä ja muita sisäelimiä. Mahdollisismman monipuolisena yrittäisin ruokavalion pitää, jotta kissa ei alkaisi nirsoilla. Toiset kissat kun tuntuvat syövän vaikka pieniä kiviä :)

Vaikea vielä tässä vaiheessa kommentoida ruokien maistuvuutta, kun ei kissakaan ole vielä kotiutunut, mutta muilta kissanomistajilta on kuultu, että Almo nature ruoat ovat terveellisimmästä päästä kissanruokia ja erittäin maistuvia.
Royal Canin markkinajohtajana ei kuulema ole hinta-laatusuhteeltaan se paras vaihtoehto, vaikka onkin maistuva, sillä sisällyksessä ei kerrota kaikkea ja sisältää viljaa reilusti. Kiva kun ovat eläinkaupassa rehellisiä.
Orijenista olen kuullut, että on erittäin maistuvaa ja ravintoarvoiltaan hyvä, eikä sisällä viljaa. Orijenin kuivaruokaa näkyy olevan Zooplussassa, mutta en ole nähnyt sitä missään eläinkaupassa meillä päin, täytyykin oikein perehtyä asiaan.

Kaikissa kuivaruoissahan on viljaa, maissia tai perunaa jonkin verran, jotta kuivanappula saadaan pysymään kasassa. Tämä lausunto tuli eläinkaupasta...

Vitamiineja ja tauriinipitoisia Smilla Hearties herkkuja pennulle meinasin tilata Zooplussasta, sieltä tulee myös tämä Smilla-merkkinen ruoka.

Lisää vinkkejä kissanpennun ruokintaan otetaan vastaan :)

4 kommenttia:

  1. Toi Brit Care ei uponnut meillä lainkaan, ruokaan ei koskettu ollenkaan! Smilla Heartiesit kokivat saman kohtalon. :(

    Orijenia ei taida vieläkään saada Zooplussasta tilattua, vaikka se siellä onkin...laitoin kyselyäkin, kun sitä ennen ostin pojille, mutta ei ole näillä näkymin tulossakaan.

    VastaaPoista
  2. Niin, ja Orijenia ei tosiaan myydä missään kaupoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, täytyy toivoa että saavat sitä zooplussaan... Eukanubaa ostin myös kun mainostetaan ettei siinä ole säilöntäaineita ja muuta turhaa, mutta tuo Orijen olisi ylivoimaisesti parempi myös ravintosisällöltään!

      Poista