sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kissan matkustaminen autossa

Ajankohtainen aihe, sillä burmapentuni haetaan viikon päästä uuteen kotiinsa!

Silloin kun olin lapsi, kissani matkusti autossa  vapaana/sylissä. Ei silloin takapenkillä pidetty edes turvavöitä, koska laki ei tuolloin sitä määrännyt, saatikka että vauvoilla/lapsilla olisi ollut turvaistuimia. Joskus tuli näitä äkkijarrutus tilanteita ja voin vain olla onnellinen, ettei koskaan tapahtunut mitään vakavaa, kissalle tai itselleni!

Matkapahoinvointia kisulla taisi olla, sen verran naukui peloissaan ja oli levoton. Koskaan ei oksentanut vaikka kerran sinne takapenkille tuli reppanalta kakkakin, kun hätä yllätti. Perkeleitä kuului kuskin penkiltä ja ikkunat väännettiin selälleen. Loppumatka matkustettiin päät ulkona, sillä käry oli melkoinen :D

Bongasin tämän zooplussalta:


Onkohan ihan turvallinen?

Tällaisessa mahdollisesti stressaavassa ja kissalle vieraassa tilanteessa Feliway-suihke saattaisi auttaa. Feliway-suihke sisältää aineita, joilla on vastaava vaikutus kuin kissan luonnollisilla naamaferomoneilla. Feromonimerkinnät saavat kissan tuntemaan olonsa turvalliseksi ja rauhalliseksi.


Tätä kun suihkauttaa peittoon tai alustaan joka laitetaan kantokoppaan, niin matka saattaisi sujua rauhallisemmin. Näyttely reissuilla hermoileville kissoille varmasti ihan ykköstuote matkustamiseen ja näyttelyhäkkiin sijoitettuun omaan pesään suihkautettuna. Zooplussalta löytyy tämäkin. Tätä kokeillaan vielä!

Miten kissa matkustaa teillä autossa? Onko yhtä huutoa vai nukkuuko rauhallisesti kantokopassaan?

10 kommenttia:

  1. Meillä on kolmen kissan kanssa sekä että. :D Nora ei välitä lainkaan, Haiku konsertoi ja Raku innostuu välillä naukumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntaina nähdään, että kuinkas meillä :) Kasvattajan luota on tosin vain pari kilsaa meille, että eihän siinä ehkä kokonaiskuvaa kovin hyvin saa...

      Poista
  2. Me olemme niin onnekkaita, että kissat ovat loistavia automatkaajia. Ne kulkevat turvallisesti mukana kantokopassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Oletko muuten totutellut kissoja autossa matkustamiseen jotenkin erikseen?

      Poista
  3. Ei olla. Ne ovat luonnonlahjakkuuksia :)

    VastaaPoista
  4. Omistan vain yhden kuljetusboksin, kun ei ole ollut tarvetta kuskata poikia samalla kertaa. Vaikka tulevatkin hyvin toimeen keskenään, en uskaltaisi laittaa niitä samaan boksiin pidemmäksi matkaksi kuitenkaan, ettei tule mitään kränää. Arska ei ole ollut autossa kuin kasvattajalta kotiin ja pari kertaa eläinlääkärille (leikkaus, rokotukset). Hiljainen poika on autossa, alussa ihan vähän vinkuu. Reiska kestää autossa aika tarkalleen tunnin hiljaa, sitten alkaa "nyt on ihan pakko päästä pois täältä!" ja alkaa remuamaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä meni matka kasvattajalta kotiin (n.2km) autossa hyvin hiljaisissa merkeissä. Eläinlääkäri reissu rokotukseen on parin viikon päästä, sitten nähdään uudelleen, että onko takapenkillä yhtä rauhallista :)

      Poista
  5. Hmm... Tuota fermonisuihketta en ole muistanutkaan! Mainoksissa näkyy enemmän niitä pistorasiaan laitettavia fermonisuhuttimia. Tuo perus suihkepullo on ehkä kätevämpi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo suihke toimii varmasti paikallisesti paremmin ja on monikäyttöisempi kuin haihdutin. Itselläni ei vielä ole, mutta näyttelyreissulle olisi varmasti mainio.

      Poista