lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kissan vessoista...

Meillä on käytössä yksi ihan perus Ferplastin Prima, luukullinen vessa, jossa on aktiivihiilisuodatin, joka siis pitää hajut paremmin sisällään. Vessaa pidetään yläkerrassa saunassa, jotta Mocha saa asioida rauhassa, eikä kylppärissä oikein ollut muutenkaan tilaa vessalle. Sitä paitsi sauna on hukkatilaa, muulloin kuin saunoessa, joten nyt sain saunalle muutakin käyttöä :) Hajutkin pysyvät saunan puolella, jos unohdan viedä kakkapussit roskiksesta, eikä vieraiden tarvitse kärsiä kissan pissan hajusta vessassa asioidessaan, varsinkin nyt kun kollin pissa on alkanut haista! Mochan vessa on siis tällainen:

Hinta n. 20€

Suositushan olisi kissojen lukumäärä + 1 vessa eli meilläkin vessoja tulisi olla kaksi ja olenkin suunnitellut toisen vessan hankkimista, vaikka hienosti on mennyt tuon yhdenkin kanssa päivittäisellä siivoamisella. Yhtenä vaihtoehtona olen himoinnut modernia MODKAT-vessaa, joka taitaa olla kaikkien kissanvessojen äiti :)

Hinta n. 150!
Kyllähän tällaisen kelpaisi laittaa alakertamme pikkuvessaan jopa näkösälle. Tällainen vessa on erityisen hyvä talouksiin, jossa on koira tai taaperoikäisiä lapsia, sillä kakkaan ei yletytä niin helposti :) Tämä ei ilmeisesti sovellu suurille kissaroduille kokonsa vuoksi, eikä iäkkäille kissoille, koska käynti vessaan on päältä. Kaikki kissat eivät myöskään tykkää hypätä yläkautta suoraan edellisen käyttäjän jätöksiin, mutta solakalle ja runsaasti kaivavalle kissalle tämä on erittäin sopiva. Käyttökokemuksia myös blogissa Kolmen kissan kopla: Vessa esittelyt jatkuvat: Modkat kokemuksia, mutta hinta tuntuu hurjalta kissanvessasta! Siksipä löysin netistä huomattavasti edullisemman version, Clevercat:

Hinta n. 30-40€
Eihän tämä ole yhtä hieno kuin Modkat, hiukan riisutumpi karvalakkimalli, mutta ajaa varmasti saman asian ja tähän voi laittaa ison muovipussin/jätesäkin sisälle jonka vetää reunojen yli, kansi päälle ja heittää kissanhiekan kanssa sitten menemään. Tai sitten voi laittaa sen Ikean pienemmän sinisen kassin tähän sisälle, (samaa materiaalia kuin Modkat vessan pussi) jonka voi pestä. Ainut hankaluushan tässä on se, että tätä vessaa ei taida saada Suomesta, muutenhan meillä jo olisi tällainen! Itse asiassa laitoin tätä myyvään firmaan sähköpostia kuukausi sitten, eikä vastausta ole kuulunut. Olisi kiinnostanut saako tätä Euroopasta mistään, sillä rahti USA:sta maksaa saman verran kuin itse tuote, joten DIY projektia tiedossa :)

2 kommenttia:

  1. Mäkin olen haikaillut Modkatin perään, mutta koska en usko Jaden innostuvan siitä, ei sitä luultavasti tule hankittua. Mä kun en voi kestää sitä, jos hiekkikset olisivat eriparia.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä jos vessat ovat kerta saunassa niin ei haittaa mun silmää, vaikka yleisesti symmetria on mullekin tärkeää :)

      Poista