sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Suosituimmat kissarodut 2015

Tämä lista alkaa muodostua näköjään perinteeksi täällä blogissa :) Kyseessä on siis Kissaliiton rekisteröinti määrien mukaan listaama suosituimpien kissarotujen kymppi lista.

TOP 10: (edellisvuoden määrät, sijoitus)

1. Ragdoll 849 rekisteröintiä (760, 1)
2. Maine Coon 624 (553, 2)
3. Pyhä Birma 264 (230, 7)
4. Norjalainen metsäkissa 245 (251, 5)
5. Brittiläinen lyhytkarva 240 (250, 6)
6. Siperiankissa 233 (260, 3)
7. Cornish rex 232 (252, 4)
8. Burma 174 (173, 8)
9. Venäjän sininen 142 (150, 10)
10. Persialainen 139

Edellisvuoteen verrattuna kärkikolmikkoon on noussut pyhä birma ja viime vuoden nro 9 eli itämainen lyhytkarva on tippunut kymppilistalta pois. Burma on pysynyt samalla paikalla ja rekisteröintikin näyttää olevan tasaista. Uutena listalla on persialainen joka on tehnyt paluun monen vuoden jälkeen. Kaikkiaan rotukissoja rekisteröitiin 4320 kappaletta.

Olen saanut lähiaikoina hämmästellä sitä, kuinka monella, jopa tutuillani(!), paljastui olevan burmankissoja. Tapasin uusia burmaihmisia työni kautta useita, joten puhuttavaa riittää kohdatessa aina :D Taitaa siis tosiaan olla aika suosittu rotu, vaikka ihan jokainen kissa on ihana <3

- burmakissa, burmankissa, burma - rakkaalla lapsella on monta nimeä :)

Viime vuonna rekisteröityihin burmiin ei harmikseni ole rekisteröity meille sitä lila burmaa josta haaveilin jo vuosi sitten. Aiheesta lisää myöhemmin...

P.S. Jos haaveilet itsellesi omaa burmaa, löydät lisää tietoa rodusta ja ajantasalla olevan pentulistan TÄÄLTÄ.

4 kommenttia:

  1. Mulle Burma on aika vieras rotu, joten on kiva että täällä kissablogistaniassa saa tutustua tähänkin rotuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän monelle burma tosiaan on aika tuntematon rotu, en ole ihan varma onko burma-blogejakaan kovin montaa, jos kasvattajien blogeja ei lasketa.
      Mutta kivaa kun olet seuraamassa meidän burma-arkea <3

      Poista
  2. Burmia on tosiaan ihmeen paljon. :D Olen kovasti ihmetellyt miten minun lähi- tai edes kaukaisemmassa piirissä ei ole lainkaan rotukissojen omistajia (netin kautta tutustumiset poisluettuna). Ainut rotukissan omistaja jonka tiedän on äitini paras ystävä ja hänellä on 2 kodinvaihtajaburmaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiakaspalvelutyössä tulee usein juteltua ihmisten kanssa kissoistakin :) Harva tosiaan tietää miltä burma edes näyttää. Moni luulee burmaa pitkäkarvaiseksi, ehkäpä sekoittavat pyhään birmaan..?! Minunkaan kavereillani ei ole rotukissoja, maatiaisen ja rotukissan mixejä kylläkin.

      Poista