torstai 6. maaliskuuta 2014

Kissanvessa ja -hiekkaa

Aikaisemmassa postauksessa kirjoitin Mochan uudesta kiipeilypuusta, noudin sen siis Peten Koiratarvikkeesta ja jouduin syyttömänä vieläpä kolariin kaupan parkkipaikalla! Mutta se on sitten jo toinen stoori...

Ihan siksikin kiinnosti käydä paikan päällä, sillä mainostavat liikettään Suomen suurimmaksi lemmikkitarvikemyymäläksi, liiketilaa heillä on 1000m², mutta kuten olettaa saattaa, oli 2/3 liiketilasta käytetty koirien ruoille ja tarvikkeille. Kissojen osasto oli harmittavan pieni, mutta tein silti pari hyvää hankintaa kiipeilypuun lisäksi:

Mocha on ihmetellyt uutta kissanhiekka säkkiä pitkin iltaa
Extreme Classic kissanhiekka oli erikoistarjouksessa, joten se tarttui matkaan kokeilumielessä. Vinkki, vinkki: Tällä hetkellä Peten Koiratarvikkeessa ovat Ever Clean-kissanhiekat tarjouksessa hintaan 17,95€ ja aina ilmainen toimitus rekisteröityneille asiakkaille! Meillähän on käytössä Mustin & Mirrin Compact Care vauvatalkin tuoksuinen mikrohiekka, joten tuota Extreme Classic mikrohiekkaa ei olekaan aijemmin ollut meillä käytössä eikä kyllä mitään muutakaan merkkiä ja tuo sattuu olemaan vieläpä hajustamatonta versiota, joten jännä nähdä kuinka hyvin sitoo kollin pissin hajut..! Palaan raportoimaan asiasta.

Viime kissanäyttelyssä Mocha ei käyttänyt hiekkalaatikkona toiminutta karkkilaatikkoa ollenkaan ja se jäi häiritsemään, sillä aijemmalla näyttely kerralla Mocha kuitenkin toimitti hätänsä laatikkoon useasti, joka jo tosin silloin tuntui liian pieneltä asioimiseen. Nyt löysin sopivan kokoisen kissanvessan näyttelyhäkkiin, mitat ovat 36cm X 30cm. Plussaa tulee tietysti väristä joka sopii Mochan näyttelyverhoihin ja erityisesti tuosta reunasta, sillä karkkilaatikosta Mocha onkii hiekan huvikseen tassuillaan häkin alustalle ja se on raivostuttavaa, koska hiekkaa ei meinaa saada häkistä pois muulla tavalla kuin puistelemalla koko alustan! Ja ne jotka ovat kissanäyttelyissä kissojensa kanssa olleet, tietävät että se on helpommin sanottu kuin tehty, ahtaasta häkistä johtuen! Mutta tähänkin on jo ratkaisu, palaan asiaan myöhemmin... Ja ei, en meinannut imuria roudata mukaan :)

Hiekan lisäksi mukaan tarttui koirankakkapussit joita käytän Mochan pissapaakkujen ja kakkojen pussittamiseen. Käytetäänkö teillä kissatalouksissa koirankakka- tai Bioska-pusseja?

10 kommenttia:

  1. Meillä ei saa laittaa taloyhtiössä laittaa biojätteeseen eläinten jätöksiä vaan pitää laittaa sekäjätteeseen. Niinpä kerään paakut ja pökäleet pakastepussiin :) ja sit tavallisten roskien sekaan pussi. Ne on halpoja ja hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edes tiedä saako meidän taloyhtiössä laittaa eläinten jätöksiä bioon ja mun jos jonkun pitäisi tietää, öhöm... Pakastepusseja käytinkin aijemmin ja pussit laitettiin sekajätteeseen.

      Poista
    2. No ei saa! Hiekkaa siis ei saa laittaa biojätteeseen koskaan!

      Poista
  2. Kyllä meillä Extreme Classic (juurikin tuo hajustamaton) pitää hyvin hajut kurissa, mä en ole ikinä haistanut tässä huushollissa kollia ja hyvä niin! Meillä laitetaan hiekkaroskat kissanhiekkaroskikseen (Litter Locker), johon pitäisi ostaa lisää semmosia pussihylsyjä, mutta ne pienet läpinäkyvät kaupasta saatavat muovipussit toimii myös ihan hyvin jos on kekseliäs. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä, nythän tuo Extreme Classicin hiekka onkin Mustissa ja Mirrissä hyvässä tarjouksessa, pakko varmaan hakea lisää jos kollin pissi ei tosiaan haise! Tosta Compact Caren vauvatalkinhajuisesta tulee läpi :( Tekisi mieli testata sitä EC laventelia, on kuulema menekiltään eniten myydyin.

      Litter Lockeria ei taida enää Zooplussasta saada, siis sitä vanhempaa versiota? Oisin varmaan sen muuten jo hommannut :)

      Poista
    2. Niin sitä ei ole tosiaan vähään aikaan sieltä enää saanut, nyt siellä on se Litter Champ..

      Tiedän yhden vaipparoskiksen joka on toimintaperiaatteeltaan ihan samanlainen kuin Litter Locker, ja sen hylsytkin sopivat Litter Lockeriin joita mun on ollut tarkoitus tilata jo viime kesästä asti.. :D Itse asiassa se vaipparoskis on nätimmät näköinenkin, että voisin ehkä joskus vaihtaa Litter Lockerin siihen! Elikkä tämmöinen: http://www.ozbaby.fi/tuote/angelcare-vaipparoskis/666594494023/?gclid=COf2uonGgr0CFekBwwodcRcAcA

      Poista
    3. Tuo vaipparoskis näyttää kyllä hyvältä ja tässä ihan lähellä olis tuo kauppakin, kiitti vinkistä! Katoin Zooplussalta myös tota Litter Champia, Litter Lockerin seuraajaa, voisi myös olla varteen otettava vaihtoehto...

      Poista
  3. Hei, ei ole omaa kissaa ja niistä kokemusta mutta työskentelen eläinkaupassa ja ihan puolueettomasti on pakko sanoa, että toi EC laventeli on varmasti paras hiekka mitä oot kokeillut. meillä sitä menee ihan tuhottomasti ja kaikki, jotka on kokeillut on jatkaneet sillä tai ainakin haikailleet sen perään (korkea hinta). siitä et kyllä saa kollin tai muidenkaan hajuja nenään, vaikka kuin haistelisit. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset suosittelusta! Nytkin tuo EC on monessa paikassa tarjouksessa ja tekisipä mieli ottaa testiin juuri tuo laventeli useiden kehujen perusteella. Ehkäpä ensi viikolla joudun kiusaukseen ja haen säkin, jotta pääsen toteamaan sen yhtä hyväksi kuin muutkin kissanomistajat.

      Poista