maanantai 10. maaliskuuta 2014

Acana vs Orijen

Samalta Kanadalaiselta Champion petfoods firmalta, joka valmistaa Orijenia, testasin myös viljatonta Acana-merkkistä kuivaruokaa. Makuna oli tällä kertaa kala, perinteisen siipikarjan sijasta, meidän kala addiktoituneelle testaajalle :) Pakkauksetkin ovat melkein samanlaiset Orijenin vastaavan kalamaun, 6 fish, kanssa:


Tässä tosin proteiinipitoisuus on 35%, mikä selittää myös Orijenia (jossa proteiinia 42%) edullisemman hinnan, eikä valmistusaine luettelo (lohijauho, kanajauho...) näytä yhtä hyvältä kuin Orijenin, jonka valmistusaine luettelossa kehutaan kaiken olevan tuoretta lihaa. Orijen testissä-postauksessa enemmän tästä. Acanassa on tärkkelyksenä herneen lisäksi myös perunaa ja bataattia viljan sijaan. Kyseinen firma on ilmeisesti halunnut tarjota Orijenia edullisemman viljattoman ruokamerkin.

Mocha testaa...
Tämä on ihan ok ruoka myös, melkein samaa sapuskaa kuin Orijen, vain eri paketissa. Makuja löytyy kolme erilaista, Wild prairie (kana ja kala), Acana Pacifica (kalaversio) ja Grasslands (lammas, ankka, kala). Hyvin tuo kalaversio ainakin maistuu Mochalle, niin kuin kyllä kaikki muutkin testatut kuivaruoat. Taitaa Mocha olla myös jonkin sortin raksuaddikti. Tätäkin kuivaruokaa meille voi siis vaihteluna ostaa Orijenin rinnalle, erityisesti kiinnostaa kokeilla miten tuo Grasslands tekee kauppansa, koska lammas ja ankka on huomattavasti voimakkaamman makuista kuin mieto kananmaku.
Oletteko kokeilleet Acanaa tai Orijenia ja mikä oli tuomio?

2 kommenttia:

  1. Meillä on ollut jo pitkään käytössä Orijenin kananmakuinen raksu. Ja hyvin tekee kauppansa :) Meillähän Rocky ei syö ollenkaan raksuja, ei mitään merkkiä.. Eikä myöskään mitään makupaloja :) Iines ja Rambo sen sijaan syövät raksuja aina kun niitä laitan :) Myös Rockyn penturaksut maistuivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuntuu maistuvan raksut kuin raksut ja niitä onkin vielä jatkuvasti tarjolla. Mochalle ei taas mene alas mitkään pakastekuivatut herkut millään, Smillan tauriiniraksuja olen käyttänyt herkkuina, niillä palkitaan hoitotoimenpiteistä ja keksitään älypelejä :)

      Poista