sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kissanäyttely Jyväskylässä 15.2.14

Keski-Suomen Kissayhdistys järjesti Jyväskylän Killerin raviradan katsomossa kissanäyttelyn nyt viikonloppuna lauantaista sunnuntaihin. Mocha osallistui näyttelyyn ainoastaan eilen lauantaina, nuorten luokkaan joka on tarkoitettu 7kk täyttäneille, mutta alle 10kk vanhoille kissoille.

Happy Couple-pariskunta - epävirallinen lisäluokka arvosteltiin ystävänpäivän kunniaksi

Mocha oli jälleen näyttelyssä ilahduttavan äänekäs ja burmamainen itsensä... Se mahdoton murina, maukuminen, sähinä ja tärinä oli tuttua jo ekalta kerralta, todellista burmamaista meininkiä! Nyt tosin häkki tuntui Mochasta selkeästi turvapaikalta jossa se viihtyi paremmin kuin sylissä. Häkissä nukuttiin autuaan rennosti selällään ja sylissä taas hermoiltiin äänekkäästi.

Korvien asento kertoo kaiken...

Seurasimme katsomosta kissojen arvostelun etenemistä, Mocha seurasi lähinnä uhkaavia ympäristö tekijöitä :) Tällä kertaa paikalla oli myös Mochan punainen velipoika ja olikin mukavaa jutella burmaveljeksistä ja todeta kuinka poitsut ovatkaan eri näköisiä. Muutenkin tuttuja kasvoja oli ekan näyttely kerran jälkeen huomattavasti enemmän ja saatiin nostaa tassua Mochan kanssa aika monelle tutulle. Mochan kasvattaja oli myös paikalla ja Mochan emo voittikin Kes-Kis:n vuoden 2013 siitosnaaraan tittelin, onnea äidille!


Parin tunnin odottelun jälkeen Mochakin pääsi arvosteluun:

Tuomarina toimi Donatella Mastrangelo
Kehuja tuli lihaksikkuudesta ja painosta
Turkin laatu ja väri on vielä kehittymässä
Niskan ja pään muoto sai myös kehuja
Tällä kertaa syyni ja arvostelu oli huomattavasti perusteellisempaa kuin pentuluokassa viime kerralla. Silmien muoto sai myös kehuja, mutta noottia tuli nenän varren pituudesta ja kehittymässä olevasta leuasta. Turkki oli myös pitkähkö tuomarin mielestä, mutta hän piti Mochaa lupaavana nuorena teinipoikana :)

Ruusukkeen kanssa saatiin kotiin lähteä :)
TP (Tuomarin Paras) -arvosteluun meidät kutsuttiin jälleen, mutta Mochaa taisi siinä vaiheessa stressata vähän liikaa ja se häiriintyi muista liian lähellä olevista kissoista, eikä ollut käytökseltään edustavimmillaan, joten nytkään emme sijoittuneet tässä. Ja koska Mochalla oli pitkä ja stressaava päivä, ajattelin hemmotella Mochaa taas uusilla ihanilla leluilla:

Ihania kukonsulkia, kulkusia, nahkaa, käsittelemätöntä lampaanvillaa, kissanminttua ja rapinaa!
Näitä valmistaa Jyväskyläläinen aCat & liCat, joiden facebook sivusto löytyy täältä jos haluat tilata omille kissoillesi myös näitä kotimaisia, kestäviä ja käsintehtyjä leluja. Minimi tilausraja on 10€ ja postikulut kirjelähetyksenä, alle 3cm, max 250g painavat toimitukset 0€! Kyllä meillä onkin nyt leikitty, mutta Mocha oli selkeästi väsynyt päivän koitoksista ja viime yönä nukutti hyvin, ei siis sitä viime aikojen yö mouruamista...

4 kommenttia:

  1. Onnea hyvästä näyttelysuorituksesta! :)

    VastaaPoista
  2. Onnea EX1 tuloksesta :) Burmat ovat kai melko luonteikkaita kissoja. Minun pomolla on neljä burmaa ja nyt nuorimman kanssa on kiertänyt ahkerasti näyttelyissä. Sanoi myös että ääntä lähtee :D Birmat taitavat olla sieltä rauhallisemmasta päästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista :) Ainakin Mocha tuntuu kertovan mielipiteensä näyttely touhusta kaikille läsnäoleville :P Teilläkin oli sujunut mahtavasti Lahdessa!

      Poista