perjantai 7. helmikuuta 2014

Burmapostia

Mochan kasvattaja tarjosi minulle lahjajäsenyyden Burmakissan ystävät ry:n, tästä kirjoitinkin postauksen johon pääset TÄSTÄ. Ja posti toikin ilokseni Burmakissa ystävät ry:n oman lehden Burmaposti ja peräti kaikki numerot vuodelta 2013!


Erityisesti mielenkiintoisin juttu oli erikoisnumerossa: "Kuinka kaikki kauniit burmat syntyivät", jossa kerrottiin erittäin kattavasti historiaa burmankissan rodun synnystä sukutauluineen ja kasvattajia vuosikymmenten takaa, aina sieltä v. 1933 Burmasta saakka! Rodun jalostuksessa on käytetty yllättävän paljon siamilaista eli syntyi paljon näitä ihailemiani tonkineeseja eli burma/siamilais-hybridejä, joita sitten jatkojalostettiin syntyneiden pentujen värien ja muotojen perusteella. "Jalostuksen tuloksena saatiin puhdas rotu, jolle oli luonteenomaista siamilaista tummempi ja tasaisempi väritys. Risteytettäessä tuotettuja burmia keskenään huomattiin niiden tuottavan itsensä kaltaisia jälkeläisiä, joka on puhtaan rodun tunnusmerkki."

Kahdessa muussa numerossa käsiteltiin aihetta: "Kohti luonnonmukaisempaa ruokintaa" joka sivusi sattumalta aikaisempaa postaustani Kissan ruokinnasta. Lehdessä oli myös reseptejä kissan kotiruokaa varten. Muut mielenkiintoiset artikkelit koskivat kissan terveyttä, perinnöllisiä ja tarttuvia sairauksia ja rokotuksia.

Lehdessä esitellään myös jäsenten burmankissoja, sekä näyttelymatkoja ulkomaisiin näyttelyihin. Burmapostin reportteri kiertelee kissanäyttelyissä ja -tapahtumissa kuvaamassa burmakasvattajia ja kyselemässä heiltä kasvattajanimien taustoja. Oli kiva lukea kasvattajanimien taustaa ja saada kasvattajanimille kasvot. Luonnollisesti lehdessä julkaistaan tietysti näyttelytuloksia, kuvia näyttelyistä ja pentulistaa vapaana olevista pennuista ja siitosuroksista.

Jos haluat myös itsellesi Burmaposti-lehden, voit liittyä Burmakissan ystävät ry:n jäseneksi TÄÄLTÄ.

4 kommenttia:

  1. Mäkin sain lahjajäsenyyden Somakiss ry:n kun Hugo hankittiin, ja tammikuussa jatkoin sitten ihan itse jäsenyyttä eteenpäin, kun tykkään niin Somakissin jäsenlehdestä! :D Siinä on samantyyppisiä juttuja kuin nuo luettelemasi jutut mitä Burmapostista löytyy. Ja meidän Hugokin on siellä näkynyt kuvissa ja saanut jopa ihan oman koko aukeman juttunsakin. :)

    VastaaPoista
  2. Voi teitä onnekkaita, joiden rotuyhdistyksillä on oma jäsenlehti.... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tuota kieltämättä mukava lukea, kun oli kyse siitä omasta rodusta <3

      Poista